24.2 C
Bucharest
Friday, 29 September 2023
HomeȘtirile zileiVIDEO: Șeful Organizației Mondiale a Sănătății: "Îndemn țările să se pregătească pentru...

VIDEO: Șeful Organizației Mondiale a Sănătății: “Îndemn țările să se pregătească pentru următoarea pandemie!”

Luni, 22 mai, șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a îndemnat țările să realizeze reformele necesare pentru a se pregăti de următoarea criză în domeniul sănătății și să onoreze un angajament anterior de creștere a finanțării pentru agenția de sănătate a ONU.

Vorbind la adunarea anuală a OMS privind sănătatea, la câteva săptămâni după ce a pus capăt statutului de urgență globală pentru pandemia COVID-19, Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat că este timpul să avanseze negocierile pentru prevenirea următoarei pandemii.

Acesta a spus: “Nu putem da cu piciorul. Dacă noi nu facem schimbările care trebuie făcute, atunci cine le va face? Și dacă nu le facem acum, atunci când? Când următoarea pandemie va bate la ușă, și va veni, trebuie să fim pregătiți să răspundem în mod decisiv, colectiv și echitabil.

Acordul pandemic reprezintă un angajament generațional că nu ne vom întoarce la vechiul ciclu de panică și neglijență, ci vom merge mai departe cu un angajament de a face față amenințărilor comune cu un răspuns comun.

De aceea spunem că pandemia este un acord între generații: un angajament din partea acestei generații este important, deoarece această generație este cea care a experimentat cât de îngrozitor poate fi un mic virus.”

Adunarea mondială anuală a sănătății de la Geneva, care durează 10 zile și coincide cu cea de-a 75-a aniversare a organismului, va aborda provocările globale în materie de sănătate, inclusiv viitoarele pandemii.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

29 septembrie – Ziua Risipei alimentare. Câte tone de mâncare aurncă românii la gunoi anual

Ziua internaţională de conştientizare a risipei alimentare (ONU) este marcată la 29 septembrie. Tema din acest an este: "Reducerea pierderilor şi a risipei...

Activist de mediu, la un pas să fie linșat de hoții de lemn! Motivul pentru care poliția tace

"Daca nu reuseam sa filmez acum, eram la puscarie ... M-au prins, m-au lovit, m-au atacat cu lopetile.Nu exista hoti de lemne pentru...

Brâncuși la Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în 2023 – perspectiva lunii octombrie

Celebrarea orașului Timișoara Capitală Europeană a Culturii începe la final de septembrie într-o energie fascinantă la Muzeul Național de Artă prin mult așteptata expoziție...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies