9.5 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăVideoVIDEO. Sam Bankman-Fried a scăpat de al doilea proces

VIDEO. Sam Bankman-Fried a scăpat de al doilea proces

Procurorii americani au declarat că nu intenționează să organizeze un al doilea proces împotriva lui Sam Bankman-Fried, care a fost condamnat luna trecută pentru că a furat de la clienții casei sale de schimb de criptomonede FTX, aflată acum în faliment.

Procurorii americani au renunțat la planurile pentru un al doilea proces împotriva lui Sam Bankman-Fried, fondatorul bursei de criptomonede FTX, acum falimentară.

Într-o scrisoare depusă vineri la o instanță federală din Manhattan, procurorii au declarat că “interesul public puternic” pentru o rezolvare rapidă a cazului lor împotriva lui Bankman-Fried a depășit beneficiile unui al doilea proces.

Bankman-Fried a fost acuzat că a jefuit 8 miliarde de dolari de la clienții FTX din pură lăcomie.

Luna trecută, el a fost condamnat pentru fraudă și conspirație.

Acesta ar fi trebuit să se confrunte cu un al doilea set de șase acuzații, inclusiv încălcări ale finanțării campaniei electorale, mită și altele.

Aceste șase acuzații au fost separate de primul său proces, pentru că Bahamas, unde FTX avea sediul, nu le aprobase ca parte a extrădării lui Bankman-Fried în SUA în decembrie 2022.

Sentința fostului miliardar în vârstă de 31 de ani, care va fi pronunțată la 28 martie, va include probabil ordine de confiscare și restituire pentru victimele infracțiunilor sale.

Verdictul său a fost pronunțat la aproape un an după ce FTX a declarat faliment, ștergându-și averea de 26 de miliarde de dolari de odinioară, în una dintre cele mai rapide prăbușiri ale unui participant important pe piețele financiare din SUA.

Bankman-Fried a declarat la proces că a făcut greșeli la conducerea FTX, dar a susținut că nu a furat fondurile clienților. Se așteaptă ca acesta să facă apel la condamnare.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Savantul de la Cotroceni, garantul fuziunii reușite

Ilustrație: Marian Avramescu Savantul rătăcitor prin lume, președintele Klaus Iohannis, explică fenomenul comasării degenerate din călătorii exotice. Savanții din laboratoarele cu circuit închis ale Palatului...

Focar de rujeolă, într-o comunitate de romi. 15 copii au ajuns la spital

Un focar de rujeolă a fost descoperit de autorităţile sanitare din judeţul Bistriţa-Năsăud într-o comunitate de romi din oraşul Năsăud, după ce seara trecută...

Savantul de la Cotroceni, garantul fuziunii reușite

Ilustrație: Marian Avramescu Savantul rătăcitor prin lume, președintele Klaus Iohannis, explică fenomenul comasării degenerate din călătorii exotice. Savanții din laboratoarele cu circuit închis ale Palatului...
Ultima oră
Pe aceeași temă