1.3 C
București
joi, 1 decembrie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Rusia spune că ultimii apărători din Azovstal s-au predat

VIDEO: Rusia spune că ultimii apărători din Azovstal s-au predat

Ministerul rus al Apărării a declarat că ultimul grup de forțe ucrainene care se afla în combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol s-a predat, marcând sfârșitul unui asediu care durează de săptămâni.

O înregistrare video difuzată de minister a arătat luptătorii aliniindu-se pentru a fi percheziționați de trupele rusești în fața oțelăriei. Mulți dintre luptători au fost obligați să își hainele pentru ca soldații ruși să le poată verifica tatuajele.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, a declarat că oțelăria a fost „complet eliberată” în urma blocadei.

„Teritoriul uzinei metalurgice Azovstal a fost complet eliberat”, a precizat ministerul într-o declarație suplimentară. Acesta a mai spus că grupul care s-a predat era format din 531 de persoane.

Cu câteva ore înainte de anunțul făcut vineri de Rusia, președintele ucrainean Volodymyr Zelenski a declarat că ultimii apărători de la oțelărie au fost informați de armata ucraineană că pot ieși și își pot salva viața.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Doi militari au leșinat la parada de la Vaslui

Doi militari au leșinat în timpul desfășurării acțiunilor de la Vaslui, dedicate Zilei Naționale a României. Ambii militari au primit îngrijiri medicale și sunt în...

Un general este decorat cu „Steaua României”

Un general este decorat cu "Steaua României", de către președintele Klaus Iohannis, cu prilejul Zilei Naționale a României, 1 Decembrie. Cea mai înaltă decorație a...

Jumătate din rețeaua electrică ucraineană este încă nefuncțională

Aproape jumătate din rețeaua electrică ucraineană rămăsese, joi, nefuncțională, la o săptămână după ultimele bombardamente rusești asupra infrastructurii energetice a țării - a anunțat...
Ultima oră
Pe aceeași temă