22.3 C
Bucharest
Sunday, 28 May 2023
HomeInternaționalVIDEO: Rusia, China și Africa de Sud pun capăt exercițiilor militare

VIDEO: Rusia, China și Africa de Sud pun capăt exercițiilor militare

Exercițiile navale găzduite de Africa de Sud, la care participă Rusia și China, au fost finalizate, a anunțat Ministerul rus al Apărării.

Exercițiile navale comune ale navelor rusești, chineze și sud-africane s-au încheiat, a declarat luni (27 februarie) Ministerul rus al Apărării.

Exercițiile din Oceanul Indian, cu numele de cod Mosi II, au stârnit alarma în rândul diplomaților occidentali și au atras unele critici interne.

Africa de Sud declarase că jocurile de război, care au început pe 17 februarie, au fost “de rutină”.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, antrenamentele s-au bazat pe formarea unei forțe navale multinaționale într-o zonă desemnată și pe manevre tactice comune.

Tirul asupra minelor marine a fost simulat cu ajutorul unor ținte fictive, iar navele au luat parte, de asemenea, la exerciții privind modul de eliberare a persoanelor ținute ostatice pe o navă capturată.

China a trimis un distrugător de rachete ghidate, o fregată și o navă de aprovizionare cuprinzătoare pentru exerciții. Africa de Sud a trimis fregata SAS Mendi.

Rusia a fost reprezentată de fregata Amiral Gorshkov și de o navă cisternă de combustibil.

Amiralul Gorskov transportă cele mai recente rachete supersonice Zircon, deși, așa cum a anunțat anterior Ministerul Apărării, nu a fost trasă niciuna în timpul exercițiilor.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Guvernul a pregătit OUG pentru majorarea salariilor profesorilor. Greva continuă cel puțin o săptămână

Guvernul Ciucă a pregătit o Ordonanță de Urgență (OUG) pentru majorarea salariilor profesorilor, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru. -------------------------- UPDATE Surse din...

Români morți în Bulgaria într-un accident crunt

Doi români au murit, duminică, într-un accident în Bulgaria, după o coliziune frontală în timpul unei depășiri. Accidentul a avut loc pe drumul Ruse-Byala, în...

Clasamentul Universităților din toată lumea: Top 10 este ocupat de SUA, Marea Britanie și China, Universitatea de Vest din Timișoara, pe locul 929

Clasamentul Universităților din toată lumea, RUR World University Ranking 2023, arată că lumea este dominantă de SUA și China în ceea ce privește rezultatele...
Ultima oră
Pe aceeași temă