13.4 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăVideoVIDEO. Rusia a declanșat cel mai mare atac aerian al său din...

VIDEO. Rusia a declanșat cel mai mare atac aerian al său din timpul războiului asupra Ucrainei

Rusia a declanșat, vineri, 29 decembrie, cel mai mare atac aerian al său din timpul războiului asupra Ucrainei, ucigând zeci de civili și rănind alți peste 160 – în timp ce a lovit orașe și infrastructura din întreaga țară, au declarat oficialii.

Ministerul ucrainean de externe a declarat că vastul asalt aerian de sfârșit de an a arătat că nu ar trebui să se vorbească “despre un armistițiu” cu Kremlinul într-un moment în care incertitudinea planează asupra viitorului sprijinului vital al Occidentului.

În Kiev, oamenii au fugit la metrou în timp ce blocuri de apartamente și o fabrică au fost lovite.

Mariia, o locuitoare din zonă, spune că a fost trezită la 7:30 dimineața de un zgomot oribil.

“A fost atât de înfricoșător, racheta zbura și totul bâzâia, vâjâia. Nu știam ce să fac. Am vrut să fug la adăpost. M-am gândit să fug în baie. Când am intrat în baie, oglinda a zburat (de pe perete). Cu o asemenea forță încât, cu un minut sau o secundă mai devreme, m-aș fi tăiat peste tot”, a spus Mariia.

Echipele de salvare din Harkov, Zaporizhzhia și orașul portuar Odesa au lucrat de zor pentru a-i elibera pe cei prinși în dărâmături.

Au fost raportate mai multe decese în aceste regiuni și zeci de răniți, inclusiv copii, în urma bombardamentelor asupra clădirilor rezidențiale.

Forțele aeriene ucrainene au declarat că au doborât 87 de rachete de croazieră și 27 de drone dintr-un total de 158 de “ținte” aeriene lansate de Rusia.

Șeful armatei ucrainene a declarat că bombardamentele au vizat, de asemenea, infrastructura critică și instalațiile industriale și militare.

Ministrul Energiei din această țară a declarat că au fost raportate întreruperi de energie electrică în toată Ucraina.

Ucraina avertizează de săptămâni întregi că Rusia stochează rachete pentru a lansa un atac aerian major asupra sistemului energetic.

Președintele american Joe Biden a numit ultimul atac cu rachete al Rusiei asupra Ucrainei ca fiind un “memento crud”, că președintele rus Vladimir Putin a rămas angajat să distrugă Ucraina, adăugând că “trebuie oprit”.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Poliția britanică a arestat marți al șaselea cetățean bulgar pentru spionaj în favoarea Rusiei

Poliţia britanică a arestat marţi al şaselea cetăţean bulgar în cadrul unei anchete asupra unei presupuse reţele de spionaj în favoarea Rusiei, notează AFP,...

Sorin Grindeanu a cerut conducerii Metrorex un raport privind cauzele accidentului din stația de metrou Timpuri Noi

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a solicitat, marţi seara, conducerii companiei Metrorex să îi prezinte, cu celeritate, un raport privind cauzele accidentului produs...

Ucraina avertizează că Rusia va dezinforma masiv în perioada următoare

Declarația făcută de Comitetul de Informații subliniază faptul că Rusia va încerca, prin intermediul acestei campanii de dezinformare, să întrerupă mobilizarea ucraineană, să răspândească...
Ultima oră
Pe aceeași temă