3.9 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeVideoVIDEO. Regele Charles îi onorează pe veteranii celui de-al Doilea Război Mondial...

VIDEO. Regele Charles îi onorează pe veteranii celui de-al Doilea Război Mondial în Kenya

Regele Charles al Marii Britanii și regina Camilla au început miercuri, 1 noiembrie, cea de-a doua zi a vizitei de stat în Kenya. Cei doi au mers la un cimitir al veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial.

În timpul revoltei Mau Mau Mau din centrul Kenyei din 1952-1960, aproximativ 90.000 de kenyeni au fost uciși sau mutilați și 160.000 au fost reținuți, potrivit estimărilor Comisiei pentru drepturile omului din Kenya (KHRC).

Cimitirul este situat într-o zonă cunoscută sub numele de “Kariokor”. Cele mai multe dintre victimele de la Kariokor nu au fost comemorate individual.

Regele Charles a folosit această ocazie pentru a aborda inegalitățile istorice care au făcut ca kenyenii care au luptat alături de britanici în timpul ambelor războaie mondiale să nu fie comemorați.

Cuplul regal se află într-o vizită de patru zile în Kenya, unde regele a declarat că va încerca să înțeleagă impactul atrocităților comise în perioada colonială de către britanici asupra țării.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Echipele Norvegiei și Spaniei au început cu victorii categorice Campionatul Mondial de handbal feminin

Selecţionatele Norvegiei, marea favorită, şi Spaniei au debutat cu victorii categorice, miercuri, la Campionatul Mondial de handbal feminin, care are loc în Danemarca, Norvegia...

Majoritatea britanicilor vor reintegrarea pe piața unică a UE

Majoritatea britanicilor susțin reintegrarea pe piața unică a Uniunii Europene(UE), chiar dacă asta ar însemna restabilirea liberei circulații a lucrătorilor din blocul european, potrivit...

De azi intră în vigoare Sistemul de Garanție – Returnare. Ce presupune

Sistemul de Garanţie-Returnare (SGR) devine funcţional în România, începând de astăzi, ocazie cu care ţara noastră va deţine al doilea cel mai mare sistem...
Ultima oră
Pe aceeași temă