19.5 C
Bucharest
Saturday, 27 May 2023
HomeInternaționalVIDEO - Qin: "SUA trebuie să își schimbe politica față de China...

VIDEO – Qin: “SUA trebuie să își schimbe politica față de China sau riscă un conflict”

Statele Unite ar trebui să își schimbe recentele politici greșite față de China, altfel vor urma “conflicte și confruntări”, a declarat marți ministrul chinez de externe, reiterând totodată apelul Beijingului la dialog pentru a pune capăt conflictului din Ucraina.

Statele Unite s-au angajat în suprimarea și limitarea Chinei, mai degrabă decât într-o competiție corectă sau bazată pe reguli, a declarat ministrul de externe Qin Gang, într-o conferință de presă la Beijing, în marja unei reuniuni anuale a parlamentului.

“Percepția și opiniile Statelor Unite asupra Chinei sunt grav distorsionate. Consideră China drept principalul său rival și cea mai importantă provocare geopolitică. Acest lucru este ca și cum primul nasture de la cămașă ar fi pus greșit”, a declarat Qin.

Relațiile dintre cele două superputeri sunt tensionate de ani de zile din cauza mai multor probleme, printre care Taiwanul, comerțul și războiul din Ucraina, dar s-au înrăutățit după controversa legată de un balon despre care SUA au spus că este un dispozitiv de spionaj chinezesc și care a fost doborât luna trecută.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Aproape 209100 persoane au trecut vineri prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări

Aproximativ 209100 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 55.000 de mijloace de transport au efectuat, vineri, formalităţile de control (atât pe sensul...

Decizie radicală luată de autoritățile din China! S-au șters 1,4 milioane de postări de pe rețelele de socializare

Autoritatea de reglementare a spațiului cibernetic din China a declarat că 1,4 milioane de postări din rețelele de socializare au fost șterse în urma...

Atenționare de furtuni în aproape toată țara. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă pe parcursul acestei zile în 34 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă