10 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeInternaționalVIDEO - Proteste de amploare în Sri lanka: Zeci de mii de...

VIDEO – Proteste de amploare în Sri lanka: Zeci de mii de oameni au luat cu asalt reședința președintelui Gotabaya Rajapaska

Poliția din Sri Lanka a tras cu gaze lacrimogene asupra protestatarilor sâmbătă (9 iulie) în capitala comercială Colombo, pentru a controla miile de oameni adunați pentru unul dintre cele mai mari marșuri antiguvernamentale din acest an în această țară afectată de criză.

Insula cu 22 de milioane de locuitori se luptă cu o lipsă severă de valută străină care a limitat importurile esențiale de combustibil, alimente și medicamente, aruncând-o în cele mai grave tulburări financiare din ultimele șapte decenii.

Mulți dau vina pentru declinul țării pe președintele Gotabaya Rajapaksa. Protestele în mare parte pașnice din martie au cerut demisia acestuia.

Sâmbătă, protestatarii au purtat steaguri negre și naționale și au strigat “Gota go home” (n.r. Gota, du-te acasă!), folosind o versiune prescurtată comună a numelui președintelui.

Ei au mărșăluit spre un cordon de securitate al poliției și al armatei care înconjoară clădirile cheie, inclusiv Casa Președintelui și Ministerul de Finanțe, în apropiere de coasta pitorească a orașului Colombo.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 648. Fostul președinte Poroșenko, rivalul lui Zelenski, este oprit să iasă din Ucraina

Petro Poroșenko, fostul președinte al Ucrainei, a fost oprit de autoritățile de frontieră ale Ucrainei să iasă din țară. Poroșenko ar fi urmat să aibă...
Ultima oră
Pe aceeași temă