7.3 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăVideoVIDEO. Peruanii cer demiterea președintelui

VIDEO. Peruanii cer demiterea președintelui

Sute de peruani au ieșit sâmbătă (2 decembrie) pe străzile din Lima pentru a cere demiterea președintelui Dina Boluarte, după ce procurorul general al țării a anunțat la începutul săptămânii că a depus o plângere constituțională împotriva acestuia în legătură cu moartea unor protestatari.

Destituirea predecesorului lui Boluarte, fostul președinte Pedro Castillo, în urmă cu aproape un an, a aruncat țara andină în săptămâni de proteste furioase și uneori violente, care s-au soldat cu cel puțin 40 de morți. Alte sute de persoane au fost rănite. Boluarte a fost anterior vicepreședinte al lui Castillo, care a încercat în mod ilegal să dizolve Congresul înainte de un vot planificat de către legislatori pentru a-l demite.

Boluarte a respins plângerea și a ripostat la adresa procurorului general Patricia Benavides, care se confruntă la rândul ei cu acuzații de corupție pe care le neagă.

Protestatarii de la marșul de sâmbătă i-au acuzat atât pe Boluarte, cât și pe Benavides de corupție și au cerut dreptate pentru protestatarii care au murit.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Țările UE au blocat o lege privind lanțurile de aprovizionare

Țările Uniunii Europene, UE, au blocat miercuri o propunere de lege. Aceasta obligă marile companii din blocul comunitar să verifice dacă lanțurile lor de...
00:01:01

Un oficial al JO Paris 2024 spune că nu este nevoie de aer condiționat în satul atleților

Un oficial al JO Paris 2024 i-a asigurat săptămâna aceasta pe concurenți că apartamentele din satul atleților sunt adaptate la temperaturile verii, pe fondul...

Israelul a lovit ţinte din apropierea Damascului

Israelul a efectuat miercuri lovituri asupra unor ţinte din apropierea Damascului, a afirmat Ministerul sirian al Apărării, cel mai recent atac împotriva capitalei Siriei...
Ultima oră
Pe aceeași temă