21.2 C
Bucharest
Monday, 25 September 2023
HomeVideoVIDEO: Papa Francisc, în spital pentru o intervenție chirurgicală abdominală

VIDEO: Papa Francisc, în spital pentru o intervenție chirurgicală abdominală

Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, este operat la abdomen miercuri după-amiază la spitalul Gemelli din Roma.

Papa Francisc a fost internat miercuri la spitalul Gemelli din Roma pentru a doua operație la abdomen în doi ani, potrivit Vaticanului.

Acesta a precizat că echipa medicală a suveranului pontif, în vârstă de 86 de ani, a decis recent că este necesară o intervenție chirurgicală la nivelul peretelui său abdominal pentru a repara un tip de hernie numită laparocel, care se formează uneori peste o cicatrice, adesea în urma unei intervenții chirurgicale anterioare.

Pentru procedură este nevoie de anestezie generală, iar Papa ar trebui să rămână în spital câteva zile pentru a se recupera.

Papa Francisc nu a făcut nicio mențiune despre operația planificată în cadrul audienței sale săptămânale de la Vatican de miercuri dimineață, unde a părut bine dispus.

El a petrecut 40 de minute pentru a face un control la spitalul Gemelli în ziua precedentă.

Papa a marcat în martie cea de-a zecea aniversare a pontificatului său.

În prezent, el folosește adesea un scaun cu rotile sau un baston pentru a merge, din cauza unor dureri persistente la genunchi. Cu toate acestea, el a fost reticent în a se supune unei intervenții chirurgicale pentru aceasta.

Papa Francisc a suferit o serie de probleme de sănătate în ultimele luni.

El a petrecut cinci zile la spitalul Gemelli la sfârșitul lunii martie din cauza unei infecții pulmonare, iar luna trecută a lipsit de la audiențe timp de o zi din cauza unei febre.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Finala Europa League la București prinde contur. Marcel Ciolacu și Nicușor Dan susțin ideea

Președintele Federației Române de Fotbal spune că autoritățile locale și centrale susțin puternic organizarea finalei Europa League, din 2026 sau 2027, pe Arena Naţională. Prezent...

Vestul țării a fost devastat de furtuni. Mai multe străzi din Oradea au fost inundate în câteva minute

Furtuna a făcut prăpăd la Oradea, unde mai multe străzi au fost inundate, iar mai mulți copaci au fost puși la pământ. Meteorologii...

„Un astfel de monstru nu poate fi numit om și este bine că va fi tras la răspundere”

„Abuzurile asupra copiilor, a oricărei persoane, sunt intolerabile! Am aflat cu tristețe de cazul fetiței de 13 ani care timp de 4 ani...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies