7.4 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăVideoVIDEO. Noi proteste în Noua Zeelandă

VIDEO. Noi proteste în Noua Zeelandă

Mii de protestatari s-au adunat în piețele orașelor din Noua Zeelandă, pe podurile de pe autostrăzi și în fața parlamentului țării pentru a protesta împotriva politicilor noului guvern, pe care le consideră rasiste.

Acțiunea de protest a fost convocată de partidul politic Te Pati Maori și coincide cu deschiderea celui de-al 54-lea parlament al Noii Zeelande în cursul zilei.

Un nou guvern de centru-dreapta format din Partidul Național, Noua Zeelandă Întâi și ACT Noua Zeelandă a fost ales în urma unui vot în octombrie, iar acordul de coaliție al celor trei partide prevede planuri de a reduce utilizarea limbii maori, de a revizui politicile de acțiune afirmativă și de a evalua modul în care este interpretat în legislație tratatul fondator al țării.

Co-liderul Te Pati Maori, Rawiri Waititi, a condus sute de protestatari într-un marș prin orașul Wellington până la clădirea parlamentară Beehive, caracteristică țării, făcând apel la manifestanți să își facă vocea auzită.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Plăți instant în toată Uniunea Europeană! Cât vor costa tranzacțiile

Băncile din Uniunea Europeană vor fi obligate să ofere clienților plăți instant în toate țările membre, iar prețul plătit de către aceștia să...

Deficit bugetar mai mare în ianuarie 2024 față de 2023: 7,9 miliarde lei

Deficitul bugetului consolidat a fost de 0,45% din PIB în luna ianuarie a acestui an, comparativ cu 0,25% din PIB în prima lună a...

Patronul Fermei Dacilor rămâne în arest la domiciliu

Judecătoria Ploiești a decis ca patronul Fermei Dacilor, Cornel Dinicu, să rămână în arest la domiciliu în dosarul în care este acuzat de distrugere...
Ultima oră
Pe aceeași temă