10.1 C
București
miercuri, 22 martie 2023
AcasăInternaționalVIDEO: Migranții salvați din Marea Mediterană debarcă în Ancona

VIDEO: Migranții salvați din Marea Mediterană debarcă în Ancona

Nava ONG-ului SOS Méditerranée Ocean Viking a acostat marți (10 ianuarie) în portul Ancona, transportând cei 37 de migranți pe care i-a salvat în largul coastelor Libiei.

La 5 ianuarie, organizațiile caritabile de salvare pe mare au condamnat măsurile dure împotriva imigrației introduse recent de guvernul italian, afirmând că noile reguli vor provoca tot mai mulți morți în Mediterana.

Decretul, care a fost introdus săptămâna trecută, prevede că navele de caritate trebuie să solicite un port și să navigheze spre acesta „fără întârziere” după o salvare, în loc să rămână pe mare în căutarea altor ambarcațiuni de migranți în pericol, așa cum se întâmplă în prezent.

Căpitanii navelor riscă amenzi de 52.760 de dolari și confiscarea ambarcațiunilor dacă încalcă regulile.

Un grup de 17 ONG-uri a publicat o declarație comună pentru a-și exprima „cele mai grave îngrijorări” cu privire la legea elaborată de coaliția conservatoare a premierului Giorgia Meloni, care a câștigat puterea anul trecut promițând reducerea fluxurilor de migranți către Italia.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

În 2022, BAT a reciclat 22,6% din volumul de apă utilizat la nivel global

BAT anunță rezultate remarcabile obținute în atingerea obiectivelor ambițioase privind managementul apei folosite în procesul de producție Obiectivele BAT până în anul 2025 includ certificare...

Acoperitorii de pantofi igienici – soluția ideală pentru păstrarea curățeniei

În general, termenul de “aparat automat pentru acoperirea pantofilor” se referă la dispozitivele care includ materialele care acoperă pantofii pentru a preveni contaminarea cu...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 392: Kievul obține ajutor de 15,6 mil. dolari de la FMI

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat că a ajuns la un acord cu guvernul ucrainean pentru punerea în practică a unui plan de ajutorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă