16.7 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăVideoVIDEO. Locuitorii din Jenin analizează pagubele după raidul israelian

VIDEO. Locuitorii din Jenin analizează pagubele după raidul israelian

Locuitorii palestinieni din orașul Jenin din Cisiordania au evaluat duminică (26 noiembrie) pagubele provocate de un raid israelian în care a izbucnit un schimb de focuri în urma căruia cinci persoane au fost ucise.

Armata israeliană a declarat că a efectuat un raid în Jenin pentru a reține un palestinian căutat pentru presupusa implicare într-o ambuscadă letală în Cisiordania în luna august, precum și alți 20 de suspecți, și că forțele “s-au confruntat cu teroriști înarmați și au ucis cinci dintre ei”.

Brigada Jenin, un grup armat local, a declarat că luptătorii săi s-au luptat cu trupele israeliene. Aceasta nu a oferit imediat detalii despre eventuale victime, dar martori locali au declarat că cel puțin unul dintre palestinienii uciși în Jenin era un membru cunoscut al acelei Brigade.

Alți șase palestinieni au fost răniți în timpul schimburilor de focuri de armă din Jenin, a declarat Ministerul palestinian al Sănătății.

Aproximativ 200 de palestinieni din Cisiordania au fost uciși de Israel de la atacul Hamas din 7 octombrie care a declanșat războiul din Gaza, potrivit cifrelor ONU. Patru israelieni au fost uciși de palestinieni în Cisiordania în aceeași perioadă, arată cifrele.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Liderii Coaliției lucrează la listele de la europarlamentare. Se caută independeți pentru Bruxelles și București

Liderii coaliției PSD-PNL negociază dur pentru listele europarlamentare, dar și funcția de primar general al Capitalei și cele care vor fi după alageri. O...

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...

De unde poți lua cele mai avantajoase credite online rapide din România

Accesarea unui credit rapid poate fi de ajutor în anumite circumstanțe, iar dacă este întrebuințat într-un mod necorespunzător, poate crea dificultăți. Volumul de credite...
Ultima oră
Pe aceeași temă