7.4 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO - Lavrov: "Protecție totală pentru orice teritoriu anexat de Rusia"

VIDEO – Lavrov: “Protecție totală pentru orice teritoriu anexat de Rusia”

Cel mai înalt diplomat rus a declarat sâmbătă (24 septembrie) că regiunile din Ucraina în care se desfășoară referendumuri larg contestate vor fi sub “protecția deplină” a Rusiei dacă vor fi anexate de Moscova, pe fondul temerilor că Rusia ar putea escalada și mai mult conflictul și chiar să folosească arme nucleare.

Ministrul de externe Serghei Lavrov, adresându-se Adunării Generale a ONU și presei mondiale de la New York, a încercat să justifice invazia Rusiei din februarie a vecinului său, repetând afirmațiile false ale Moscovei potrivit cărora guvernul ales la Kiev a fost instalat în mod ilegitim, plin de neonaziști și a oprimat vorbitorii de limbă rusă din estul țării.

Rusia a lansat vineri (23 septembrie) referendumuri în patru regiuni din estul Ucrainei, cu scopul de a anexa teritoriul pe care l-a luat cu forța. Kievul a declarat că locuitorii au fost constrânși să voteze și că nu li s-a permis să părăsească regiunile în timpul celor patru zile de vot, pe care națiunile occidentale le-au respins ca fiind un simulacru.

“În urma acestor referendumuri, Rusia va respecta, bineînțeles, exprimarea voinței acelor oameni care de mulți ani lungi suferă de pe urma abuzurilor regimului neonazist”, a declarat Lavrov la o conferință de presă după ce s-a adresat adunării.

Întrebat dacă Rusia ar avea motive să folosească arme nucleare pentru a apăra regiunile anexate din Ucraina, Lavrov a declarat că teritoriul rusesc, inclusiv teritoriul “consacrat în continuare” în Constituția Rusiei în viitor, “se află sub protecția deplină a statului”.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

România educată este prost evaluată. Ce presupune schimbarea

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naţionale şi a feedback-ului din comunitatea educaţională, Federaţia Coaliţia pentru Educaţie a solicitat, într-o declarație de presă,...

Seiful Arctic pentru Ziua Apocalipsei primește un lot record de semințe de recoltă

O boltă arctică înghețată, construită pentru a păstra culturile agricole globale de la dispariție, a primit semințe marți (27 februarie) de la cel mai...

Poliția britanică a arestat marți al șaselea cetățean bulgar pentru spionaj în favoarea Rusiei

Poliţia britanică a arestat marţi al şaselea cetăţean bulgar în cadrul unei anchete asupra unei presupuse reţele de spionaj în favoarea Rusiei, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă