17.8 C
Bucharest
Monday, 2 October 2023
HomeVideoVIDEO: General Motors și Tesla încheie un parteneriat pentru rețeaua de încărcare...

VIDEO: General Motors și Tesla încheie un parteneriat pentru rețeaua de încărcare a vehiculelor electrice

General Motors (GM) a anunțat joi, 8 iunie, că se va alătura Ford în adoptarea standardului nord-american de încărcare a vehiculelor electrice de la Tesla. Anunțul stimulează acțiunile GM și Tesla după închiderea pieței.

Rețeaua de încărcătoare auto a Tesla este cu un pas mai aproape de a deveni standardul pe una dintre cele mai mari piețe auto din lume.

Joi, General Motors s-a alăturat Ford când a anunțat că se va asocia cu Tesla și va adopta tehnologia de încărcare a acesteia.

CEO-ul GM, Mary Barra, și Elon Musk, de la Tesla, au intrat pe Twitter Spaces pentru a anunța că GM va adopta sistemul, spunând:

“Avem o oportunitate reală aici! Putem deveni standardul pentru America de Nord, și cred că va permite chiar și o adoptare la nivelul întregii lumi”.

Musk a calificat parteneriatul drept “un lucru fundamental pentru viitorul” EV-urilor.

GM a declarat că, începând din 2025, la fel ca Ford, își va echipa vehiculele electrice cu conectori bazați pe tehnologia Tesla.

Această mișcare înseamnă că trei dintre cei mai importanți vânzători de vehicule electrice de pe piața nord-americană au ajuns la un acord asupra unui standard pentru hardware-ul de încărcare.

Potrivit datelor Departamentului american al Energiei, Superchargers Tesla reprezintă aproximativ 60% din totalul încărcătoarelor rapide din SUA și Canada.

Investitorii au validat acordul și perspectiva ca rețeaua Tesla să devină un standard. Acțiunile GM și Tesla au urcat cu 4 procente în tranzacțiile după orele de tranzacționare.

Alianța celor trei producători auto are implicații comerciale și politice semnificative.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Anchetă la Brașov, într-un caz de bullying asupra unor elevi de la clasa pregătitoare

Polițiști de la Biroul Siguranţă Şcolară Braşov fac cercetări în urma unor reclamații de bullying asupra unor elevi de la clasa pregătitoare a unei...

Cum îți menții silueta toamna și iarna

 Dacă vrei să fii în formă, ar trebui să te îngrijești singur. Iată o listă de alimente cu multe proteine și puțini carbohidrați...

Dănuț Lupu, condamnat la închisoare cu executare. Fostul fotbalist, prins conducând fără permis

Pe 4 septembrie 2023, Dănuț Lupu s-a prezentat în fața judecătorului într-un nou termen după ce a fost surprins, în mai multe rânduri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies