1.1 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeVideoVIDEO: Filipine emite un avertisment de sănătate din cauza unui smog vulcanic

VIDEO: Filipine emite un avertisment de sănătate din cauza unui smog vulcanic

Un vulcan mic, dar agitat, aflat în apropierea capitalei filipineze Manila, a împrăștiat (22 septembrie) dioxid de sulf și smog (n.r. fum) vulcanic peste medie, ceea ce a determinat autoritățile să închidă școlile din zeci de orașe și a îndemnat populația să rămână în case.

Autoritatea aviatică le-a transmis piloților să evite să zboare în apropierea vârfului vulcanului.

Institutul de vulcanologie şi seismologie al statului a transmis că nivelul de fluide vulcanice fierbinţi în lacul din craterul vulcanului Taal a crescut, având ca rezultat emisia de gaze vulcanice.

Situat într-un lac pitoresc din provincia Batangas, în apropiere de Manila, Taal, care are o înălțime de 1.020 de metri, este unul dintre cei mai activi dintre cei 24 de vulcani din Filipine.

În ianuarie 2020, acesta a aruncat o coloană de cenușă și aburi de până la 9,3 mile înălțime, forțând peste 100.000 de persoane să evacueze și provocând zeci de anulări de zboruri.

Smogul vulcanic este format din picături fine care conțin gaze vulcanice, cum ar fi sulful, care pot irita ochii, gâtul și tractul respirator.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Pensie de 94.000 de lei pe lună, cea mai mare din România

Cea mai mare pensie din România este de 94.000 de lei pe lună, echivalentul a aproximativ 19.000 de euro. Pensia respectivă este încasată de o...
00:00:48

VIDEO. Momente emoționante! O mamă se revede cu fiica sa, după ce a fost luată prizonieră

O mamă care i-a blocat pe militanții Hamas pentru ca soțul și copilul ei să poată scăpa s-a reîntâlnit cu fiica ei de trei...

Transport clandestin de lemne, oprit de polițiștii din Suceava

Polțiștii din Suceava au confiscat un camion evaluat la 50.000 de euro și au indisponibilizat peste 25 de metri cubi de lemne în urma...
Ultima oră
Pe aceeași temă