21.9 C
București
marți, 6 iunie 2023
AcasăSportFotbalVIDEO: Fanii fug de gazele lacrimogene în timpul unui meci din campionatul...

VIDEO: Fanii fug de gazele lacrimogene în timpul unui meci din campionatul Argentinei

O înregistrare video cu martori oculari arată fanii pe teren în timpul unui meci de campionat din Argentina, după ce gazele lacrimogene lansate de poliție în afara terenului au provocat panică în tribune.

Guvernul provinciei argentiniene Buenos Aires a declarat ulterior că l-a demis pe șeful operațiunii de securitate care a dus la ciocniri violente și la moartea unui fan.

Poliția a tras cu gaze lacrimogene în fani, în timpul unui meci de campionat dintre Gimnasia La Plata și Boca Juniors, care au pătruns apoi în stadion, ceea ce a provocat plecarea oamenilor în stare de panică.

Unii s-au urcat pe teren pentru a scăpa de norii de gaze lacrimogene.

Ministrul securității provinciei, Sergio Berni, a declarat la televiziunea locală că fanul a murit din cauza unei probleme cardiace în timp ce părăsea stadionul.

Aproximativ 10.000 de persoane așteptau în fața stadionului Juan Zerillo din La Plata fără a putea urmări meciul, potrivit personalului de securitate.

Autoritățile argentiniene au declarat vineri (7 octombrie) că poliția a folosit gloanțe de cauciuc și gaze lacrimogene pentru a-i forța pe fani să se retragă, în timp ce aceștia încercau să forțeze intrarea.

Jucătorii au fost văzuți acoperindu-și fețele, în timp ce suporterii au intrat pe teren încercând să scape de gazele lacrimogene. Meciul din prima ligă argentiniană a fost întrerupt după nouă minute.

Guvernul provinciei a declarat că este clar că operațiunea nu a fost capabilă să asigure securitatea celor care au asistat la meci și că investighează dacă incidentul a fost cauzat de suprarezervare.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Comisia Europeană nu prelungește măsurile de sprijin pentru prețurile la energie

Comisia Europeană (CE) a anunţat că a decis să nu prelungească măsurile de sprijin pentru energie, introduse anul trecut, destinate să contracareze impactul preţurilor...

Optimizare SEO: TOP 5 Beneficii

Majoritatea proprietarilor de site-uri web înțeleg ce este SEO și înțeleg necesitatea promovării SEO pentru succesul și stabilitatea afacerii lor. Cu toate acestea, există...

Anti-greviștii, mândria Ligiei Deca

Ministrul Educației, Ligia Deca, a discutat în zadar despre soluții pentru a evita amânarea examenelor naționale, dar în schimb s-a arătat fericită să numere...
Ultima oră
Pe aceeași temă