3.5 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeVideoVIDEO. Crăpături pe drumurile din Islanda

VIDEO. Crăpături pe drumurile din Islanda

Au apărut crăpături pe drumurile de lângă Grindavik, în Islanda, în timp ce autoritățile din această țară se pregătesc pentru o erupție vulcanică, după o serie de cutremure și dovezi că magma se răspândește rapid în subteran.

Biroul meteorologic islandez a declarat sâmbătă (11 noiembrie) că există un risc “considerabil” de erupție pe sau chiar în largul peninsulei Reykjanes, din cauza dimensiunii intruziunii magmatice subterane și a vitezei cu care aceasta se deplasează.

Agenția de protecție civilă din Islanda a ordonat în noaptea de vineri spre sâmbătă evacuarea completă a orașului Grindavik, un oraș pescăresc cu aproximativ 3.000 de locuitori.

Regiunea Reykjanes a cunoscut în ultimii ani mai multe erupții în zone nepopulate. Cea mai recentă este așteptată să înceapă pe fundul mării, chiar la sud-vest de Grindavik, a declarat biroul meteorologic.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Studiu: Cât vor cheltui românii de Crăciun?

Cum ultimele zile ale sezonului de cumpărături pentru sărbători se apropie, un sondaj realizat de Klarna, rețeaua globală de plăți și destinație de cumpărături...

Ghiveciul AUR reîncălzit după rețeta PRM

Scena politică de la noi seamănă astăzi izbitor de mult cu cea din anii 2000, când PRM-ului lui Corneliu Vadim Tudor sufla în...
00:00:43

VIDEO. Președintele Javier Milei se întâlnește cu Volodymyr Zelenskiy

Președintele Javier Milei s-a întâlnit duminică (10 decembrie), la Buenos Aires, cu președintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy, iar noul lider argentinian i-a oferit lui Zelenskiy...
Ultima oră
Pe aceeași temă