14.4 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăVideoVIDEO: Coreea de Sud, afectată de alunecări de teren și inundații

VIDEO: Coreea de Sud, afectată de alunecări de teren și inundații

YouTube video

Mai multe persoane au murit, iar peste o mie au fost evacuate în urma celei de-a treia zile de ploi torențiale. A făcut ravagii în Coreea de Sud, sâmbătă (15 iulie), provocând alunecări de teren și revărsarea unui baraj.

Până la ora 11 a.m. (0200 GMT), 1.567 de persoane au fost evacuate în întreaga țară, potrivit Ministerului de Interne și Siguranță, ordinele de evacuare ale autorităților locale vizând peste 7.000 de persoane în diferite momente. Evacuările ar putea crește, deoarece apa a depășit barajul din provincia Chungcheong de Nord.

Korea Railroad Corp a declarat că oprește toate trenurile lente și unele trenuri rapide, în timp ce alte trenuri rapide ar putea fi întârziate din cauza funcționării mai lente, deoarece alunecările de teren, inundarea căilor ferate și căderile de pietre au amenințat siguranța.

În cadrul unei întâlniri cu agențiile guvernamentale de sâmbătă, prim-ministrul Han Duck-soo a cerut ca armata să se alăture în mod activ activităților de salvare, colaborând cu oficialii guvernamentali pentru a mobiliza echipamente și forță de muncă.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă