29.9 C
Bucharest
Saturday, 23 September 2023
HomeȘtirile zileiVIDEO: Ce spune China despre stația de spionaj din Cuba

VIDEO: Ce spune China despre stația de spionaj din Cuba

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin, a declarat vineri că “răspândirea de zvonuri și calomnii” este o tactică obișnuită a hackerilor din Statele Unite, după ce presa a relatat că China a ajuns la un acord cu Cuba pentru a înființa o instalație de spionaj pe insulă.

Citând oficiali americani familiarizați cu informații clasificate, Wall Street Journal a declarat că o astfel de instalație de spionaj ar permite Beijingului să culeagă comunicațiile din sud-estul Statelor Unite, unde se află numeroase baze militare americane, precum și să monitorizeze traficul naval.

Cuba și China au ajuns la un acord de principiu, au declarat oficialii americani, China urmând să plătească Cubei “câteva miliarde de dolari” pentru stația de ascultare, potrivit Journal.

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională al Casei Albe, a declarat joi pentru Reuters că raportul “nu este exact”, dar nu a precizat ce crede că este inexact.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Dumitru Buzatu a fost adus la Tribunalul Vaslui pentru cererea DNA privind arestarea preventivă

Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost adus sâmbătă, la Tribunalul Vaslui, unde se judecă cererea DNA privind arestarea preventivă a acestuia pentru...

Anunțul lui Ciolacu, după ce președintele CJ Vaslui a fost pus sub acuzare

Preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Buzatu, a fost exclus din PSD, a anunţat preşedintele social-democraţilor, Marcel Ciolacu.Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi în...

Marea resetare sexuală, analizată de doctorul Cristian Andrei. Cum de au ajuns bărbații să se epileze?

Cunoscutul medic Cristian Andrei a reușit  să creeze valuri pe internet în urma apariției sale în cadrul unui podcast găzduit de doctorul Adina...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies