1.1 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeVideoVIDEO: Canada oferă un ajutor militar suplimentar pentru Ucraina

VIDEO: Canada oferă un ajutor militar suplimentar pentru Ucraina

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a declarat că țara va oferi un ajutor militar suplimentar în valoare de 483 de milioane de dolari pe o perioadă de trei ani pentru a furniza Ucrainei 50 de vehicule blindate.

Ottawa va trimite, de asemenea, instructori pentru a-i învăța pe piloții ucraineni cum să manevreze avioanele de luptă occidentale F-16, a spus el.

De la începutul anului 2022, Canada s-a angajat să acorde un ajutor de peste 5,9 miliarde de dolari Ucrainei, inclusiv peste 1,3 miliarde de dolari în asistență militară.

Președintele ucrainean, Volodymyr Zelenskiy, a venit cu avionul de la Washington, unde a făcut apel la parlamentarii americani pentru continuarea sprijinului militar, în contextul în care unii republicani se îndoiau de faptul că Congresul va aproba un ajutor suplimentar.

Deși nu există astfel de diviziuni în Canada, nu dispune de rezervele militare ale Statelor Unite, Germaniei sau ale altor susținători majori.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Aproape 80% dintre românii aflaţi în străinătate şi-au rezervat zboruri spre România, de sărbători

Opt din zece români din Diaspora (79%) şi-au planificat zborurile spre România, între 15 şi 31 decembrie, pentru a petrece sărbătorilor de iarnă, arată...

Cifre îngrijorătoare. FMI atrage atenția că pensiile nu vor mai putea fi plătite

Deși noua lege a pensiilor face ca atât femeile și bărbații să se pensioneze la 65 de ani, inevitabilul se va produce și anume...

Opt cetățeni din Fâșia Gaza au ajuns în România

Opt persoane evacuate din Fâșia Gaza au ajuns în România în dimineața zilei de duminică, 10 decembrie 2023. Cele opt persoane fac parte dintr-un grup...
Ultima oră
Pe aceeași temă