7.4 C
București
vineri, 31 martie 2023
AcasăInternaționalVIDEO - Boris Johnson: "Putin m-a amenințat cu un atac cu rachete"

VIDEO – Boris Johnson: „Putin m-a amenințat cu un atac cu rachete”

Fostul premier britanic Boris Johnson a declarat că președintele rus Vladimir Putin l-a amenințat cu un atac cu rachete în timpul unei convorbiri telefonice în perioada premergătoare invaziei Ucrainei, acuzație negată de Kremlin, care a spus că afirmația este o „minciună”.

Johnson, care a vorbit pentru BBC pentru un documentar, a declarat că liderul rus a spus că un astfel de atac „ar dura doar un minut”.

„M-a amenințat la un moment dat și mi-a spus: <Boris, nu vreau să-ți fac rău, dar, cu o rachetă, am putea rezolva totul într-un minut> sau ceva de genul acesta”, a spus Johnson.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor că ceea ce a spus Johnson nu este adevărat sau, „mai exact, este o minciună”.

Peskov a declarat că Putin i-a explicat lui Johnson că, dacă Ucraina ar adera la alianța occidentală NATO, rachetele americane sau ale NATO plasate în apropierea granițelor Rusiei ar putea ajunge la Moscova în câteva minute, și a sugerat că ar fi putut exista o neînțelegere.

„Dacă așa a fost înțeles acest pasaj, atunci este o situație foarte ciudată”, a declarat Peskov.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Monica Babuc, avizată favorabil ca director ICR Chișinău, dezavuată de USR

Monica Babuc a fost avizată favorabil pentru funcţia de director al ICR Chișinău, ieri în Parlament, însă USR reclamă însă că este o apropiată...

Peste 100.000 de români cu infecţii respiratorii acute, în ultima săptămână

Un număr de 103.860 de cazuri de infecţii respiratorii acute - gripă clinică, IACRS şi pneumonii - au fost raportate în perioada 20 -...

Consiliul Concurenţei investighează 13 producători de ulei de floarea soarelui, unt şi zahăr

Consiliul Concurenţei a declanşat trei investigaţii privind posibile înţelegeri de stabilire a preţurilor pe pieţele producţiei de ulei de floarea soarelui, unt şi zahăr,...
Ultima oră
Pe aceeași temă