7.8 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăVideoVIDEO. Blinken se întâlnește cu Netanyahu pentru a discuta propunerea Hamas de...

VIDEO. Blinken se întâlnește cu Netanyahu pentru a discuta propunerea Hamas de încetare a focului

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, s-a întâlnit miercuri (7 februarie) la Ierusalim cu premierul israelian Benjamin Netanyahu pentru a discuta despre o propunere de încetare a focului în Gaza.

Hamas a propus o încetare a focului pentru a liniști armele în Gaza timp de patru luni și jumătate, timp în care toți ostaticii ar fi eliberați, Israelul și-ar retrage trupele din Fâșia Gaza și s-ar ajunge la un acord privind încetarea războiului.

Propunerea grupului militant – un răspuns la o ofertă trimisă săptămâna trecută de mediatorii din Qatar și Egipt și aprobată de Israel și Statele Unite – a venit în timpul celei mai mari presiuni diplomatice de până acum pentru o oprire prelungită a luptelor.

Discuțiile lui Blinken cu Netanyahu au avut loc după ce acesta s-a întâlnit cu liderii mediatorilor Qatar și Egipt.

Canalul 13 din Israel a citat un oficial de rang înalt care a declarat că unele dintre cererile prezentate de Hamas nu sunt acceptabile pentru Israel, fără a oferi detalii. Israelul a declarat anterior că nu-și va retrage trupele din Gaza până când Hamas nu va fi eliminat.

Potrivit raportului, oficialul neidentificat a declarat că autoritățile israeliene vor dezbate dacă să respingă în mod direct propunerile Hamas sau să ceară condiții alternative.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma, anunță un buget record de peste 940 milioane lei, în 2024

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, anunță că a fost aprobat bugetul Consiliului Județean Ilfov pentru 2024, care se ridică la peste 940 milioane...
00:00:51

VIDEO. Biden speră la un acord de încetare a focului între Israel și Hamas, până la Ramadan

Președintele american Joe Biden a declarat vineri, 1 martie, că speră că va exista un acord de încetare a focului între Israel și gruparea...

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...
Ultima oră
Pe aceeași temă