24 C
București
duminică, 2 octombrie 2022
AcasăCoronavirusVIDEO: Biden, din nou pozitiv la COVID. Spune că "se simte bine"

VIDEO: Biden, din nou pozitiv la COVID. Spune că „se simte bine”

Medicul de la Casa Albă a declarat că ultimul rezultat pozitiv al președintelui american Joe Biden este un caz de „ricoșeu” al COVID-19, un lucru ce apare la un procent mic de persoane care au luat medicamentul antiviral Paxlovid.

Președintele SUA, Joe Biden, a fost testat pozitiv la COVID-19 – din nou – în ceea ce medicul de la Casa Albă a descris ca fiind un caz de „ricoșeu” întâlnit la un mic procent de pacienți cărora li se administrează medicamentul antiviral Paxlovid.

Președintele în vârstă de 79 de ani, care a ieșit miercuri din izolare după ce a fost testat pozitiv la începutul acestei luni, a emis sâmbătă o declarație video:

„Bună, oameni buni, sunt Joe Biden. Am fost testat pozitiv în această dimineață. O să lucrez de acasă în următoarele două zile. Și mă simt bine, totul este bine”.

Biden va reveni la izolare strictă, potrivit Casei Albe, și va anula călătoriile planificate la locuința sa din Wilmington și la deplasarea de lucru din Michigan.

Studiile au arătat că un procent mic de persoane care iau Paxlovid – utilizat pentru tratarea pacienților cu risc ridicat – vor suferi o recidivă sau un ricoșeu la câteva zile după ce cursul de cinci zile de tratament s-a încheiat.

Medicul de la Casa Albă a declarat că nu există niciun plan de reîncepere a tratamentului, având în vedere lipsa simptomelor lui Biden.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

OUG privind plafonarea preţurilor la energie, în Parlament

Ordonanţa privind plafonarea şi compensarea preţurilor la energie va fi, săptămâna viitoare, din nou pe agenda Parlamentului. Proiectul de lege a suferit modificări importante...

LIVE UPDATE A început protestul AUR

Protestul organizat de AUR a început la ora 14 în Piața Universității, iar de la ora 15 oamenii de acolo vor pleca în marș...

România a participat la inaugurarea gazoductului Grecia – Bulgaria. „Nu permitem ca energia să fie folosită ca armă de șantaj”, anunță Virgil Popescu

O delegație din România, condusă de premierul Nicolae Ciucă, a participat la ceremonia pentru inaugurarea gazoductului Grecia - Bulgaria. Din delegația României au făcut parte...
Ultima oră
Pe aceeași temă