10 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăVideoUn oficial al JO Paris 2024 spune că nu este nevoie de...

Un oficial al JO Paris 2024 spune că nu este nevoie de aer condiționat în satul atleților

Un oficial al JO Paris 2024 i-a asigurat săptămâna aceasta pe concurenți că apartamentele din satul atleților sunt adaptate la temperaturile verii, pe fondul delegațiilor internaționale care și-au exprimat îngrijorarea cu privire la valurile de căldură din timpul Jocurilor, potrivit agerpres.ro.

Organizatorii JO Paris 2024 spun că au încredere că aerul condiționat nu va fi necesar în satul atleților.

Mai multe delegații internaționale și-au exprimat îngrijorarea cu privire la valurile de căldură din timpul Jocurilor Olimpice.

 „ Am proiectat aceste clădiri astfel încât să fie locuri confortabile de locuit vara, în 2024, și mai târziu, și nu avem nevoie de aer condiționat în aceste clădiri pentru că am orientat fațadele astfel încât să nu ajungă prea mult soare pe timpul verii, iar fațadele și izolarea sunt cu adevărat eficiente. De asemenea, oferim apă rece naturală pe care o primim din subteran pentru răcirea aerului acestor apartamente. Deci, vara nu veți avea nevoie de aer condiționat aici”, spune Yann Krysinski, Paris 2024.

Satul va primi mai mult de 20.000 de sportivi pe tot parcursul Jocurilor.

Parisul va avea gata toate infrastructurile pentru Jocurile Olimpice din 2024

Parisul este pe calea cea bună pentru a găzdui Jocurile Olimpice de vară în acest an, toate infrastructurile urmând să fie gata la timp pentru eveniment, în ciuda unor mici piedici, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Satul sportivilor va fi predat la 1 martie de către SOLIDEO, compania publică responsabilă de infrastructuri, a declarat miercuri preşedintele acesteia, Nicolas Ferrand, în faţa unui grup de senatori francezi.

“Aproximativ 500 de paturi care erau aşteptate pentru satul olimpic vor fi livrate abia în cursul lunii aprilie (cu două săptămâni întârziere)”, a declarat Ferrand, subliniind “eforturile importante depuse” pentru a preda la timp Grand Palais pentru Paris 2024.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

România, a doua cea mai mare creștere a intenției de vot la europarlamentare

România a înregistrat a doua cea mai mare creştere a intenţiei de vot la alegerile europene din acest an faţă de 2019, după Cehia,...

Ciolacu, declarații cu privire la discuțiile din Qatar

Într-o vizită oficială în Doha, capitala Qatarului, premierul Marcel Ciolacu a purtat miercuri întrevederi semnificative, conturând perspectivele de cooperare și colaborare între România și...

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, convins că România va fi vizitată de turiști qatarezi

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, a subliniat miercuri că este încrezător în creșterea numărului de turiști din Qatar care vizitează România, însă...
Ultima oră
Pe aceeași temă