6.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăSportParisul va avea gata toate infrastructurile pentru Jocurile Olimpice din 2024

Parisul va avea gata toate infrastructurile pentru Jocurile Olimpice din 2024

Parisul este pe calea cea bună pentru a găzdui Jocurile Olimpice de vară în acest an, toate infrastructurile urmând să fie gata la timp pentru eveniment, în ciuda unor mici piedici, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Satul sportivilor va fi predat la 1 martie de către SOLIDEO, compania publică responsabilă de infrastructuri, a declarat miercuri preşedintele acesteia, Nicolas Ferrand, în faţa unui grup de senatori francezi.

“Aproximativ 500 de paturi care erau aşteptate pentru satul olimpic vor fi livrate abia în cursul lunii aprilie (cu două săptămâni întârziere)”, a declarat Ferrand, subliniind “eforturile importante depuse” pentru a preda la timp Grand Palais pentru Paris 2024.

Probele de scrimă şi taekwondo vor avea loc la Grand Palais, la câţiva paşi de Champs Elysees.

“În total, sunt trei subiecte din 70 care au provocat probleme minore, fără a modifica programul general”, a precizat Ferrand, adăugând că imobilul centrului acvatic unde vor avea loc competiţiile de scufundări şi înot sincron va fi livrat cu o lună mai devreme decât era prevăzut, în martie.

Ferrand a subliniat că lucrările au fost realizate aproape în limitele bugetului “în euro constanţi”, pentru un preţ de 1,412 miliarde de euro – faţă de 1,378 miliarde de euro preconizate.

Jocurile Olimpice vor avea loc între 26 iulie şi 11 august, iar Jocurile Paralimpice se vor desfăşura între 28 august şi 8 septembrie.

Jocurile Olimpice din 2024: CIO va invita 203 țări, dar nu și Rusia și Belarus

Jocurile Olimpice(JO) din 2024 urmează să se desfășoare la Paris, iar Comitetul Internațional Olimpic(CIO) va trimite invitații către 203 țări, mai puțin Rusia și Belarus.

CIO nu a luat încă o decizie în privința sportivilor ruși și belaruși

Dacă organismul de la Lausanne insistă încă din luna martie că va decide „în timp util” problema delicată a prezenţei sub drapel neutru a sportivilor ruşi şi belaruşi la Paris, dar rămăsese suspansul în ceea ce priveşte gestionarea invitaţiilor oficiale, adresate în mod tradiţional comitetelor naţionale olimpice cu un an înainte de ceremonia de deschidere, anunță AFP, conform Agerpres.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Odobescu, la Forumul Diplomatic de la Antalya

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, va participa, astăzi, la Forumul Diplomatic de la Antalya - ADF 2024, unde va discuta despre importanţa consolidării profilului...

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...

Gheboasă, audiat la DIICOT Dâmbovița într-un dosar de droguri

Gheboasă, în acte Gabriel Gavriș, prins cu droguri, a fost adus la audieri, vineri seara, la DIICOT Dâmbovița. Surse judiciare au precizat că...
Ultima oră
Pe aceeași temă