8.4 C
București
marți, 20 februarie 2024
AcasăVideoUn locuitor din Gaza care și-a pierdut rude într-un atac al Israelului:...

Un locuitor din Gaza care și-a pierdut rude într-un atac al Israelului: „ Este un masacru”

În Rafah, locuitorii din Gaza au deplâns 15 membri ai aceleiași familii uciși într-un atac israelian. Bombardamentul Israelului a venit în ciuda angajamentelor de a trece la o campanie mai „țintită” în războiul său împotriva Gaza, potrivit Reuters.

„Este un masacru”. Hareb Nawfal plânge peste cadavrele a 15 membri ai familiei sale uciși când Israelul le-a lovit casa din Rafah. Cele mai multe dintre aceste giulgii sunt minuscule, cu copii înăuntru.
Loviturile Israelului, în sudul și în centrul Gazei, s-au intensificat miercuri (10 ianuarie), în ciuda angajamentului său de a retrage unele trupe și de a trece la o campanie mai țintită.
Și în ciuda faptului că Washingtonul a pledat pentru ca acesta să ucidă mai puțini civili.
Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, aflat la a patra călătorie în regiune de la începutul războiului, s-a întâlnit miercuri cu președintele palestinian Mahmoud Abbas, în Cisiordania ocupată de Israel.
Umm Ayman al-Najjar și-a pierdut fiica și nepoata în lovitura de la Rafah.
„ Lovitura a fost atât de îngrozitoare… Ne-am trezit înconjurați de toate aceste bucăți făcute moloz chiar pe capul nostru, lovituri după lovitură. Nu știu cum am plecat, călcând pe lucruri, vărsând sânge.”
Israelul a ucis peste 23.000 de palestinieni în Gaza de la lansarea campaniei de eradicare a grupării militante Hamas care conduce enclava.
Asta după ce luptătorii Hamas au ucis 1.200 de israelieni și au capturat 240 de ostatici într-un atac transfrontalier pe 7 octombrie.

Locuitorii din Gaza se luptă pentru apă curată în cea mai mare tabără de refugiați

Palestinienii care trăiesc în cea mai mare tabără de refugiați din Gaza spun că se luptă să găsească apă curată pe fondul blocării stricte a proviziilor esențiale și după săptămâni de bombardament și asediu israelian, potrivit Reuters.

Abed Sabah, un locuitor din Gaza care trăiește în tabără, spune că unii oameni adaugă clor în apă înainte de a o bea. El spune că refugiații folosesc aceeași apă pentru băut, gătit sau spălat rufe, în ciuda riscului de apariție a bolilor transmise de apă.

La aproximativ o jumătate de milă pătrată, Jabalia este cea mai mare dintre cele opt tabere de refugiați din Gaza și găzduiește aproximativ 116.000 de refugiați înregistrați, mulți dintre cei care depind de alimente, medicamente și alte ajutoare oferite de Agenția Națiunilor Unite pentru Ajutorare și Lucrări pentru Refugiații Palestinieni (UNRWA).

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:01:14

Biden dorește să se întâlnească cu președintele Camerei Reprezentanților în legătură cu ajutorul pentru Ucraina

Președintele american Joe Biden a declarat luni că este dispus să se întâlnească cu președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, pentru a discuta un proiect...

Andreas Brehme, eroul Germaniei din finala Cupei Mondiale din 1990, a încetat din viață

Andreas Brehme, eroul Germaniei din finala Cupei Mondiale din 1990, a încetat din viață la 63 de ani, după ce a suferit un infarct. Brehme...

Tribunalul București, așteptat să se pronunțe în cazul sechestrului pe bunurile lui Iulian Dumitrescu

Tribunalul Bucureşti este aşteptat să se pronunţe, astăzi, în cazul contestaţiei formulate de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, faţă de măsura sechestrului...
Ultima oră
Pe aceeași temă