23 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăInternaționalUn incendiu de vegetație din Portugalia a înnorat orașul Madrid, aflat la...

Un incendiu de vegetație din Portugalia a înnorat orașul Madrid, aflat la 250 de mile distanță

Fumul de la un incendiu uriaș din Portugalia a înnorat cerul din Madrid, aflat la 250 de mile distanță, marți (16 august), iar locuitorii capitalei spaniole s-au plâns de un miros puternic de ars, potrivit Reuters.


Fumul de la uriașul incendiu din Portugalia încețoșează Madridul, aflat la 250 de mile distanță.
Locuitorii spun că pot simți un miros puternic de ars.


„ Îl simțim. De fapt, mergeam pe Gran Via și ne întrebam de la ce vine. Îl poți simți chiar și în miros. Sincer să fiu, nu știm ce s-a întâmplat”.

Fumul de la un incendiu foarte puternic de vegetație din Portugalia a ajuns în capitala Spaniei, Madrid, învăluita acum în smog


„Am simțit puțin fumul. Venim de la telecabina din Madrid și de acolo poți vedea tot orașul acoperit de ceea ce credem că este smog, foarte poluat.”


Incendiul a izbucnit pe 6 august în parcul național Serra da Estrela, iar până acum au ars peste 42.000 de acri.

Un incendiu pornit din Portugalia a ajuns să afecteze și capitala Spaniei, Madrid

Un incendiu de vegetație din Portugalia învăluie în fum zgârie-norii din capitala Spaniei, Madrid, aflată la 400 de kilometri distanță, potrivit Reuters.

Fumul provenit de la un incendiu uriaș de vegetație din centrul Portugaliei a învăluit marți zgârie-norii cunoscuți sub numele de „Cele patru turnuri” din Madrid, iar locuitorii capitalei spaniole s-au plâns de un miros puternic de arsură.

Incendiul, care a devastat parcul național Serra da Estrela din Portugalia, a început pe 6 august și a fost în mare parte stins duminică, dar s-a reaprins din nou luni, ceea ce a dus la evacuarea mai multor sate. Peste 1.100 de pompieri susținuți de 13 avioane cu apă se luptau cu incendiul, care a ars deja peste 17.000 de hectare, potrivit romania24.ro.

Comandantul Protecției Civile, Andre Fernandes, a declarat că incendiul are mai multe focare, ceea ce face dificilă intervenția pompierilor.

Un incendiu ce a izbucnit în Portugalia a afectat cu fumul său și orașul Madrid, dar a trecut și mai departe de capitala Spaniei în jumătatea estică

Imaginile din satelit NASA Worldview au arătat coloana de fum care se întinde din vestul peninsulei iberice până în jumătatea sa estică și dincolo de Madrid, unde serviciile de urgență au trebuit să le explice locuitorilor îngrijorați că nu există niciun incendiu în apropiere.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Putin provoacă NATO

De ce se face atâta tămbălău în urma referendumurilor din provinciile Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie, teritorii care au o suprafață cumulată de mai...

Exit Poll: Extrema dreaptă din Italia, condusă de Meloni, câștigă alegerile

O alianță de dreapta condusă de partidul “Frații Italiei”, la cârma căruia se află Giorgia Meloni, a obținut o majoritate clară în viitorul parlament,...

Ca să scape de condamnare, rectorul Mihnea Costoiu și-a schimbat avocatul

Rectorul Universității Politehnica, profesorul Mihnea Costoiu, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, și-a schimbat avocatul. Procesul este acum în faza apelurilor. Mihnea Costoiu...
Ultima oră
Pe aceeași temă