16.3 C
București
vineri, 2 iunie 2023
AcasăȘtirile zileiUn incendiu asupra unui feribot interinsular din Filipine a ucis cel puțin...

Un incendiu asupra unui feribot interinsular din Filipine a ucis cel puțin 28 de persoane

Cel puțin 28 de persoane au murit, inclusiv un bebeluș de 6 luni, după ce un incendiu a izbucnit pe un feribot interinsular de pasageri din sudul arhipelagului insulelor Filipine, a anunțat paza de coastă joi (30 martie).

Autoritățile nu au identificat încă cauza incendiului care a început aproape de ora 23:00, miercuri (29 martie) în largul insulei Basilan, când mulți dintre pasageri dormeau în cabinele cu aer condiționat de pe puntea inferioară a feribotului.

Au existat cifre contradictorii cu privire la numărul de pasageri de pe feribot, care nu a fost supraîncărcat, dar paza de coastă a spus că au fost salvate 230 de persoane, inclusiv 35 de membri ai echipajului.

Paza de coastă a spus mai devreme că majoritatea dormeau la momentul incendiului, adăugând că „a fost haos”.

Filipine, un arhipelag de peste 7.600 de insule, are un record slab în ceea ce privește siguranța maritimă, cu nave adesea supraaglomerate și multe nave vechi încă în uz.

Filipine, incendiu de proporții la mall! Președintele consolează familiile a zeci de victime

Oficialul local de la protecţia contra incendiilor a declarat că şansele ca aceste 37 de persoane să fi supravieţuit dezastrului sunt egale cu „zero”, a scris, pe Facebook, Paolo Duterte, fiul preşedintelui filipinez, Rodrigo Duterte, şi viceprimar al oraşului.

Incendiul a cuprins sâmbătă dimineaţa imobilul înalt de patru etaje, mai mulţi oameni rămânând blocaţi înăuntru, inclusiv într-un call center aflat la ultimul etaj, a indicat, pentru AFP, Ralph Canoy, un ofiţer de poliţie.

„Focul a afectat etajul al treilea, care adăpostea produse precum textile, mobilier din lemn şi bunuri din plastic, astfel încât flăcările s-au răspândit rapid iar stingerea incendiului a necesitat mult timp”, a indicat acesta.

Anchetatorii cred că mai multe victime au murit în call center, care era deschis 24 de ore din 24, a adăugat poliţistul.

Preşedintele filipinez, Rodrigo Duterte, care a fost primarul oraşului Davao timp de aproape două decenii, s-a dus la centrul comercial sâmbătă seara pentru a consola rudele victimelor, a indicat, pentru AFP, unul dintre colaboratorii săi.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă