3.7 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăVideoUcraina: O rachetă rusească furnizată de Coreea de Nord a lovit la...

Ucraina: O rachetă rusească furnizată de Coreea de Nord a lovit la Harkov

Procuratura din regiunea Harkov a furnizat sâmbătă (6 ianuarie) alte dovezi care arată că Rusia a atacat Ucraina cu rachete furnizate de Coreea de Nord, prezentând fragmentele, potrivit Reuters.

Un consilier principal al președintelui Volodimir Zelenski a declarat vineri (5 ianuarie) că Rusia a lovit Ucraina în această săptămână cu rachete furnizate de Coreea de Nord pentru prima dată în timpul invaziei sale.

Dmytro Chubenko, purtătorul de cuvânt al parchetului din Harkov, a declarat că racheta, una dintre cele câteva care au lovit orașul pe 2 ianuarie, este diferită vizual și tehnic de modelele rusești.

Arătând fragmente de la o rachetă din Harkov, el a spus că racheta avea un diametru puțin mai mare decât racheta rusă Iskander, în timp ce duza, înfășurările electrice interne și părțile din spate erau, de asemenea, diferite.

Rusia a atacat Harkov cu mai multe rachete săptămâna aceasta, ucigând două persoane și rănind peste 60 într-una dintre cele mai mari lovituri cu rachete și drone de la începutul războiului la scară largă în februarie 2022.

Coreea de Nord se află sub embargoul ONU asupra armelor de când a testat pentru prima dată o bombă nucleară în 2006.

Rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU – aprobate cu sprijinul Rusiei – interzic țărilor să facă schimb de arme sau alte echipamente militare cu Coreea de Nord.

SUA: Coreea de Nord va „plăti un preț” pentru înarmarea Rusiei

SUA dezaprobă total că liderul din Coreea de Nord, Kim Jong Un, s-a întâlnit cu Vladimir Putin pentru a purta discuții despre înarmarea Rusiei.

Negocierile privind armele dintre Rusia și Coreea de Nord avansează activ, a anunțat marți Casa Albă, conform Reuters.

Consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, l-a avertizat pe liderul Kim Jong Un că Phenianul va plăti un preț pentru furnizarea Rusiei de arme pe care să le folosească în Ucraina.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Regele Charles este văzut prima dată la muncă după diagnosticul de cancer

Regele Charles a fost fotografiat întâlnindu-se cu prim-ministrul Rishi Sunak. Este pentru prima dată când este văzut la muncă, după diagnosticul de cancer, potrivit...

Suedia avertizează privind spionajul rus, în special în Arctica

Serviciile de informaţii suedeze (SÄPO) au avertizat miercuri cu privire la ameninţarea teritorială reprezentată de spionajul rus, în special în Arctica, pe măsură ce...

FSB acuză British Council de spionaj pentru Ucraina

Serviciile de securitate ruse (FSB) au acuzat miercuri British Council, agenţia britanică pentru educaţie şi cultură, de colectarea de informaţii militare de la refugiaţii...
Ultima oră
Pe aceeași temă