7.4 C
București
vineri, 31 martie 2023
AcasăȘtirile zileiTrupele ucrainene din Harkov trag preventiv asupra armatei ruse

Trupele ucrainene din Harkov trag preventiv asupra armatei ruse

Militarii ucraineni din trupele aflate în regiunea Harkov au efectuat marți (25 octombrie) un foc preventiv asupra pozițiilor armatei ruse.

O unitate mobilă de mortiere ucraineană și-a propus să distrugă APC și infanteria rusă, potrivit comandantului bateriei de mortiere, cu indicativul „Khimik”.

„Recunoașterea aeriană a raportat că inamicul mută un APC și a înființat un post de observare cu infanterie inamică. Misiunea a fost eliminarea vehiculelor militare și a infanteriei inamice pentru a preveni atacul acestora asupra pozițiilor noastre”, a declarat el pentru Reuters.

„ Inamicul are sisteme de contra-baterie care detectează rapid de unde trage artileria și țintește (pozițiile) cu foc de contra-baterie. Deci, lucrăm foarte repede în timp ce „migrăm”: plecăm, facem treaba și părăsim poziția.”

Trupele ucrainene din Harkov au tras asupra armatei ruse, aici armata ucraineană înregistrând multe succese de la începutul invaziei

Ucraina prin trupele sale militare a declarat că o contraofensivă a împins invadatorii ruși din orașele și satele de lângă Harkov, parte a unei operațiuni pe care Kievul speră că ar putea schimba cursul războiului.

Soldații ucraineni au inspectat epava unui tanc rusesc în satul Rubijne, recent recucerit de la invadatori.

Kievul a declarat marți că forțele sale au împins cu succes trupele ruse din mai multe orașe din apropierea orașului Harkov, parte a unei contraofensive despre care Ucraina speră că ar putea schimba cursul războiului, potrivit Reuters.

Un soldat de aici s-a lăudat că echipa lui poate continua să ofere astfel de rezultate.
„Armele ajută foarte mult, cele antitanc. Mi-aș dori ca statul să ne aprovizioneze mai des cu ele. Noi folosim armele exclusiv pentru ținte specifice. După cum vezi, avem rezultate. Dacă există arme vom avea mai multe rezultate.”

Trupele din Ucraina iau în control din nou orașele de lângă Harkov, lovind și liniile de aprovizionare ale rușilor
Contraofensiva Kievului aici ar putea avea consecințe: forțele ucrainene lovesc de la distanță liniile de aprovizionare care sprijină principala forță de atac a Rusiei în sud, unde Moscova s-a concentrat pe încercuirea și capturarea regiunii Donbass.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Monica Babuc, fost ministru al Culturii în Republica Moldova, e numită de statul român în fruntea ICR Chișinău

Institutul Cultural Român (ICR) a numit-o pe Monica Babuc în fruntea filialei ICR Chișinău (Republica Moldova). Unul dintre elementele care au recomandat-o pe Monica Babuc...

Monica Babuc, avizată favorabil ca director ICR Chișinău, dezavuată de USR

Monica Babuc a fost avizată favorabil pentru funcţia de director al ICR Chișinău, ieri în Parlament, însă USR reclamă însă că este o apropiată...

Lewis Hamilton: „Mă văd la Mercedes până la sfârşitul carierei”

Pilotul britanic Lewis Hamilton, septuplu campion mondial, a declarat că va părăsi Mercedes doar dacă simte că nu mai are ce oferi echipei germane,...
Ultima oră
Pe aceeași temă