24.7 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaTot mai mulți ucraineni fug din orașul Kramatorsk în Germania

Tot mai mulți ucraineni fug din orașul Kramatorsk în Germania

Zeci de ucraineni au părăsit luni (8 august) orașul estic Kramatorsk, aflat la doar 12 mile de linia frontului cu Rusia, fugind de conflict cu autobuzul spre Germania.


Săptămâna trecută, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că guvernul său ordonă evacuarea obligatorie a oamenilor din regiunea de est Donețk, scena unor lupte aprige cu Rusia.
„Acolo este mai sigur”, a spus unul dintre pasageri, Anna Ivanovna. „Toată Ucraina este bombardată. Și avem surori în biserica de acolo”.

Pentru foarte mulți ucraineni plecarea din orașul Kramatorsk bombardat este soluția de a-și găsi liniștea și siguranța în Germania


O altă pasageră, Sasha Oleksandra, a spus că ea călătorește în Germania cu copilul ei cel mai mic. „ Mama este acolo, e acolo de mult timp, de cinci luni. Și fiul meu cel mare”, a spus ea.


Oficialii ucraineni au spus că se așteaptă ca la Kramatorsk, un oraș cu peste 150.000 de locuitori înainte de invazia rusă, să devină unul dintre principalele puncte de interes ale ofensivei Rusiei în estul Ucrainei. Autoritățile au spus că aproximativ 65.000 de persoane au rămas în oraș, la nord-est de linia frontului și au fost ocazional lovite de focul artileriei rusești.

Gravă încălcare a legilor internaționale. Zeci de prizonieri de război ucraineni au fost uciși sau răniți

Zeci de prizonieri de război ucraineni au fost uciși sau răniți în urma unui atac cu rachetă asupra unui lagăr din Doneţk, păzit de armata rusă.

Informațiile asupra acestei tragedii sunt contradictorii. Rusia susține că lagărul a fost lovit de o rachetă trasă dintr-un lansator HIMARS, de tipul celor livrate Ucrainei de SUA.

Rusia mai susține că Ucraina încearcă să recupereze teritorii din Donețk. Prin aceste afirmații, Rusia sugerează că lagărul de prizonieri a fost atacat de militarii ucraineni.

La momentul atacului, Rusia ținea prizonieri în respectiva tabără 193 de militari ucraineni. După atac, Ministerul rus al Apărării a publicat o listă pe care apar numele a 50 de morţi şi a 73 de răniţi. Despre aceștia, Rusia susține că erau prizonieri în lagăr, la momentul atacului.

48 de cadavre au fost recuperate din ruine. Alți doi prizonieri răniți ar fi murit pe timpul transportului la spital.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Putin provoacă NATO

De ce se face atâta tămbălău în urma referendumurilor din provinciile Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie, teritorii care au o suprafață cumulată de mai...

Curtea de Apel menține sechestrul pe bunurile primarului Negoiță în ancheta ROSAL

Curtea de Apel București menține sechestrul pe bunurile primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, în ancheta ROSAL. Curtea de Apel București (CAB) a decis să mențină...

AFACEREA LIDO: Administratorul special numit de Ministerul Turismului și-a depus mandatul

Planurile Ministerului Turismului și Antreprenoriatului de salvare a companiei Lido SA din fața falimentului sunt puse la grea încercare, după ce administratorul special și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă