17.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăVideoTopirea zăpezii dezamăgește schiorii din Bosnia

Topirea zăpezii dezamăgește schiorii din Bosnia

Vizitatorii Muntelui Bjelasnica din Bosnia au fost nevoiți să-și ducă schiurile prin noroi pentru a ajunge la teleschi săptămâna aceasta, deoarece vremea de primăvară, care a urmat celei mai calde luni din ianuarie a planetei, le-a stricat activitățile obișnuite de iarnă, potrivit Reuters.

Denis, un schior din Croația a spus că a făcut rezervare și nu a vrut să-și anuleze vacanța.
Alte destinații europene de schi, cum ar fi Italia, au văzut, de asemenea, munți întregi fără zăpadă și centre de schi abandonate, deoarece temperaturile în creștere amenință industria de schi din întreaga lume.

După un decembrie cald, schiorii de pe munții din jurul capitalei bosniace Sarajevo s-au bucurat de câteva săptămâni de vreme mai rece și puțină zăpadă. Dar în februarie s-a produs topirea.

Sarajevo, care a găzduit Jocurile Olimpice de iarnă în 1984, a sărbătorit luna aceasta cea de-a 40-a aniversare a jocurilor.
Dar Cupa Europeană Super G de schi feminin, care ar fi trebuit să se desfășoare săptămâna trecută pe muntele Bjelasnica de 2.067 de metri, a fost anulată din cauza lipsei de zăpadă.

Șeful “Republicii Srpska” din Bosnia anunță că vrea să conducă o țară independentă

Liderul “Republicii Srpska” din Bosnia, Milorad Dodik, a anunțat că vrea să fie președintele “Republicii independente Srpska”.

Declarația a fost făcută într-un interviu acordat postului de televiziune TV3 din Bosnia și a fost preluată, la data de 14 noiembrie 2023, de agenția de presă Novinite din Bulgaria. Se pare că Milorad Dodik a avansat ideea că regiunea Srpska din Bosnia va fi o țară independentă în anul 2030. Dodik ar mai fi sugerat ca sârbii din Balcani să facă parte dintr-o singură entitate politică.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Țara care va organiza referendum pe tema neutralităţii în politica externă

Cetățenii elvețieni ar putea fi chemați la un referendum privind neutralitatea istorică a țării lor, după ce o inițiativă populară în acest sens, propusă...

Marcel Ciolacu susține că nu a luat nicio decizie care să dăuneze României şi românilor

În cadrul unei declarații susținute vineri, la Suceava, președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, a subliniat că nu a luat nicio decizie...

VIDEO. Bucurie fără margini la Bilbao, după câștigarea Cupei Spaniei! Peste un milion de oameni au ieșit pe străzi pentru a-i ovaționa pe jucătorii...

Sărbătoare fără margini la Bilbao, unde peste un milion de oameni au ieşit joi pe străzi pentru a asista la parada jucătorilor lui Athletic,...
Ultima oră
Pe aceeași temă