-0.6 C
București
marți, 31 ianuarie 2023
AcasăInternaționalTaiwanul dă replica la amenințarea Chinei: Ne vom „întări” și mai mult...

Taiwanul dă replica la amenințarea Chinei: Ne vom „întări” și mai mult apărarea

Taiwanul își va întări capacitățile de autoapărare și se va coordona îndeaproape cu Statele Unite și țările care au aceleași idei, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Joanne Ou, într-o conferință de presă joi (4 august), când a fost întrebată despre exercițiile militare și amenințarea Chinei.

China a anunțat exerciții militare ce vizează zonele din jurul Taiwanului, care durează de câteva zile după sosirea președintelui Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi, la Taipei, marți (2 august). Pelosi a părăsit Taiwanul miercuri (4 august).

Pe fondul tensiunilor crescânde cu China, Ministerul de Externe al Taiwanului a cerut, de asemenea, vigilență asupra securității cibernetice, deoarece oficialii se confruntă cu un număr record de atacuri cibernetice pe site-urile guvernamentale.

Astfel, Taiwanul este gata să înfrunte amenințarea Chinei.

Taiwan spune că a tras rachete pentru a alunga drone chineze

Ministerul Apărării din Taiwan a anunțat că aeronave neidentificate, probabil drone, au zburat ieri noaptea deasupra zonei insulelor sale Kinmen şi că a tras rachete de semnalizare pentru a le alunga.

Taiwanul este în alertă deoarece China efectuează o serie de exerciţii militare ca răspuns la vizita recentă, pe insulă, a preşedintei Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi.

Generalul-maior Chang Zone-sung din comandamentul de apărare Kinmen al armatei a declarat pentru Reuters că dronele chineze au zburat în pereche în zona Kinmen de două ori miercuri seara, în jurul orelor locale 21:00 şi 22:00.

„Am tras imediat rachete de semnalizare pentru a da avertismente şi pentru a le alunga. După aceea, s-au întors. Au intrat în zona noastră restricţionată şi de aceea le-am dispersat”, a spus el.

Insulele Kinmen, puternic întărite, se află chiar în apropierea coastei de sud-est a Chinei, lângă oraşul Xiamen.”Avem o procedură standard de operare. Vom reacţiona dacă vor intra”, a spus Chang, adăugând că nivelul de alertă pe Kinmen rămâne cel „normal”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:00:47

Blinken îl întâlnește pe președintele Sisi din Egipt, în timpul turneului din Orientul Mijlociu

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a purtat discuții cu președintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi și cu ministrul de externe Sameh Shoukry luni...

Ambasadarul ucrainean în Germania face presiuni pentru avioanele de luptă împotriva Rusiei

Ambasadorul ucrainean în Germania, Oleksii Makeiev, a subliniat luni cât de importante sunt avioanele de luptă în războiul împotriva Rusiei, informează dpa. "Încă nu am...

Bogdan Aurescu: România va relua în 2023 misiunile de poliție aeriană din regiunea Mării Baltice

România urmează să își reia, în 2023, participarea la misiunile de poliție aeriană din regiunea Mării Baltice, a spus ministrul de Externe Bogdan Aurescu...
Ultima oră
Pe aceeași temă