12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaSute de oameni se adună la o înmormântare a unui soldat ucrainean...

Sute de oameni se adună la o înmormântare a unui soldat ucrainean mort în Donbas

O ceremonie de înmormântare a avut loc marți (21 iunie) în orașul Liov din vestul Ucrainei pentru un soldat ucrainean de 27 de ani care și-a pierdut viața luptând în Donbas.

Când Rusia a lansat o invazie pe scară largă a Ucrainei pe 24 februarie, Artem Dymyd se afla în Statele Unite, a declarat tatăl său Mykhailo Dymyd pentru Reuters.

Veteran de război care a mai servit în estul Ucrainei, Dymyd și-a cumpărat o cască și o jachetă și a mers direct în prima linie.

O înmormântare a unui soldat ucrainean mort recent în Donbas, chiar lângă orașul Donețk, a strâns sute de oameni

Mama lui Dymyd a spus într-o postare pe Facebook că a fost ucis într-un bombardament cu tiruri de mortiere lângă orașul Donețk din estul Ucrainei.

Sute de oameni îndoliați au venit la Biserica Garnizoană Sf. Petru și Pavel din centrul orașului Liov pentru a-i aduce un omagiu lui Dymyd. Zeci de cercetași au participat și ei la ceremonie, Dymyd fiind membru al acestei organizații.

Zelenski vizitează câteva orașe de lângă linia frontului din Ucraina

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat duminică că a vizitat două orașe din apropierea frontului din Ucraina, unde se dau lupte împotriva armatei ruse, după ce a întâlnit trupe și în regiunea Zaporizizhia.

„Am fost în Lysychansk și Soledar”, a spus Zelenski într-un videoclip filmat în noapte.

„Sunt mândru de toți cei pe care i-am întâlnit, de toți cei cărora le-am dat mâna, de toți cei cu care m-am conectat și mi-am exprimat sprijinul ”, potrivit Reuters.

„Am adus ceva pentru armată”, a continuat el. „Nu voi detalia acest lucru. Și este ceva ce v-am adus de la ei. Acest lucru este important – v-am adus încredere”.

Lysychansk se află în regiunea Lugansk, iar Soledar se află în regiunea Donețk – formând Donbas, punctul central al progreselor Rusiei în estul Ucrainei.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă