0.2 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeVideoSupermarketurile din Gaza suferă de lipsă de alimente și bunuri

Supermarketurile din Gaza suferă de lipsă de alimente și bunuri

Supermarketurile din Gaza suferă de lipsă de alimente și de bunuri pentru că nimeni nu mai livrează pentru a le aproviziona.

Rafturile și frigiderele goale au devenit o vedere obișnuită în supermarketurile din Khan Younis, proprietarii de magazine spunând că nu primesc nicio livrare pentru a-și reînnoi stocurile, iar clienții sunt disperați, întrebând când se va termina acest lucru, potrivit Reuters.

Numărul tot mai mare de evacuați din nordul Gazei s-a adăugat, de asemenea, la deficitul de provizii, sute de mii de persoane inundând orașul.

 „Situația acum este catastrofală, ca proprietar de supermarket, tot caut pe străzi și în jurul meu orice aprovizionare pentru supermarketul meu, dar nu găsesc nimic”, a spus negustorul Hassan Abu Shabab.

Peste 100.000 de locuitori au fugit spre sud în ultimele două zile, în timp ce forțele israeliene operează „în adâncul orașului Gaza”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, Daniel Hagari.

Purtându-și bunurile în saci și cu așternuturi pe spate, locuitorii din Gaza au mers pe jos ore în șir spre sudul Gazei, cu căruțe trase de cai și măgari care transportau răniții.

Șeful pentru ajutor al ONU: Războiul din Gaza s-ar putea răspândi ca un „foc sălbatic”

Războiul din Gaza este un foc care s-ar putea răspândi sălbatic în regiune, a declarat șeful pentru ajutor al ONU, Martin Griffiths, joi (9 noiembrie), adăugând că a permite continuarea situației în enclavă ar fi o „parodie”, potrivit Reuters.

„Organizația Națiunilor Unite nu poate face parte din propunerea unilaterală de a împinge palestinienii în așa-numitele zone sigure”, a mai spus el, la începutul unei conferințe umanitare privind Gaza, la Paris.

Aproximativ 80 de țări și organizații internaționale s-au întâlnit joi la Paris pentru a coordona ajutorul și a evalua cum să-i ajute pe răniții din enclava palestiniană Gaza, deși așteptările pentru rezultate concrete sunt scăzute, fără o pauză în luptă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

CM Handbal feminin: România a pierdut cu Germania 22-24, dar păstrează șanse matematice la calificare după ce Japonia a învins Danemarca cu 27-26

România a fost învinsă de Germania cu scorul de 24-22 (9-12), joi seara, la Herning (Danemarca), în Grupa a III-a principală a Campionatului...

Confruntări cu poliția la un marş al israelienilor de extremă dreaptă din Ierusalim

Confruntări cu poliţia au avut loc la începutul unui marş al israelienilor de extremă dreaptă joi seară la Ierusalim, potrivit martorilor, informează agenţia DPA,...
Ultima oră
Pe aceeași temă