15.7 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaStocurile de semințe de floarea soarelui din Ucraina au luat foc după...

Stocurile de semințe de floarea soarelui din Ucraina au luat foc după ce au fost decojite

Stocurile de semințe de floarea soarelui din Ucraina au luat foc în interiorul unei unități de depozitare marți (31 mai), după ce au fost lovite de bombardamente în regiunea Donețk din estul țării.

Înregistrările video au arătat grămezi de semințe de floarea soarelui arzând în interiorul unității de depozitare, în timp ce militarii ucraineni se apropiau de clădire pentru a o inspecta, dar și găurile lăsate de schije în acoperișul unității, conform Reuters.

Luptele grele continuă în regiunea Doneţk, unde forţele ruse se regrupează pentru a-şi relua ofensiva în direcţia regiunii Sloviansk, încercând totodată să încercuiască oraşul Severodonețk, au declarat autorităţile ucrainene.

Stocurile de semințe de floarea soarelui, proaspăt decojite, din Ucraina au luat foc și nu au mai putut fi stinse

Forțele ruse s-au apropiat de centrul orașului Severodonețk al Ucrainei, a anunțat miercuri (1 iunie) ministerul britanic al apărării.

Cu invazia sa ajunsă în a patra lună, Rusia are încă doar câștiguri limitate de arătat pentru cele mai mari pierderi militare suferite în ultimele decenii, în timp ce o mare parte a Ucrainei a suferit, de asemenea, devastare, pe măsură ce Moscova își intensifică atacurile în încercarea de a-și compensa progresul lent.

România repune în funcțiune o cale ferată cu ecartament lat, care fusese construită în perioada sovietică, pentru a aduce cereale din Ucraina

Această linie nu mai era folosită de zeci de ani, întrucât România are căi ferate cu ecartament normal, european. Ecartamentul rusesc are 1524 milimetri, adică este mai larg decât cel european, de 1435 milimetri.

Linia ferată repusă în exploatare va conecta portul Galați de granița cu Ucraina. Pe această linie, Ucraina va trimite cereale destinate exportului. Conexiunea feroviară între Ucraina și Galați se face prin orașul Giurgiulești (Republica Moldova).

Ucraina este un furnizor agricol tradițional pentru Europa și are în anul 2022 o recoltă foarte bună. Dar în acest moment, din cauza războiului și a navelor rusești din Marea Neagră și Marea Azov, Ucraina are mari probleme în a-și livra produsele. Mărfurile pe stoc au nevoie de o cale de transport.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Amenzi de 4,6 milioane de euro pentru 29 de retaileri. Plus: deconectarea și telemunca în UE

Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a declarat, cu ocazia zilei de 1 mai, că telemunca şi deconectarea trebuie să...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Mesajul de Paști al Patriarhului Daniel: ,,Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei”

Patriarhul Daniel a transmis credincioșilor un mesaj cu ocazia Sfintelor Paști: „Învierea din morţi a Domnului Iisus Hristos cel Răstignit este adevărul central al Sfintei...
Ultima oră
Pe aceeași temă