21.5 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăInternaționalSpaniolii „se topesc” pe măsură ce temperaturile cresc odată cu valul de...

Spaniolii „se topesc” pe măsură ce temperaturile cresc odată cu valul de căldură din țară

Spaniolii au căutat adăpost de soarele arzător marți (14 iunie), când valul recent de căldură, din țară, din ultimii 40 de ani se manifestă puternic în a treia zi.

Un nor de aer cald din Africa de Nord a făcut ca temperaturile să crească, au spus meteorologii AEMET. Valul de căldură ar putea dura în cea mai mare parte a Spaniei până pe 18 iunie, cu câteva zile înainte ca vara să înceapă oficial pe 21 iunie, potrivit Reuters.

Spaniolii se înăbușă în valul de căldură ce nu a mai fost înregistrat în această perioadă a anului din 1981 încoace

Cu temperaturi ajungând până la 109,4 Fahrenheit(43 grade Celsius) în părți din sudul Spaniei, valul de căldură actual este egal cu cel mai devreme înregistrat în 1981, potrivit AEMET.

Multe școli din regiunea de est, Badajoz, au fost nevoite să se închidă la ora 12 p.m. locală (10:00 GMT) pentru a-și proteja elevii de temperaturile extreme înregistrate în zonă.

Agenția națională pentru vreme a Spaniei a trimis, de asemenea, un avertisment, spunând că valul de căldură s-ar putea simți și mai rău în toată țara, din cauza prezenței nisipului și a prafului în aer din Sahara.

Spania este cuprinsă de cel mai cald val de căldură din luna iunie din ultimii 20 de ani

Vânzătorii de evantaie au făcut afaceri bune sâmbătă(n.r. 11 iunie 2022) în oraşul Sevilia, în sudul ţării, în timp ce Spania a fost cuprinsă de cel mai cald val de căldură din perioada de dinaintea verii din ultimii 20 de ani, scrie Reuters.

Temperaturile au atins sâmbătă 40 de grade Celsius în valea Guadalquivir din Sevilla şi în oraşul vecin Cordoba, a anunţat biroul naţional de metereologie AEMET, potrivit epicnews.ro.

Temperaturile ar putea creşte până la 42 C grade în valea Guadiana din Extremadura şi în alte părţi din sudul Spaniei în cursul zilei de sâmbătă, au declarat meteorologii.

Duminică, valul de căldură s-ar putea intensifica, deoarece temperaturile ar putea urca până la 43 de grade Celsius în unele părţi din sudul Spaniei.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Curtea de Apel menține sechestrul pe bunurile primarului Negoiță în ancheta ROSAL

Curtea de Apel București menține sechestrul pe bunurile primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, în ancheta ROSAL. Curtea de Apel București (CAB) a decis să mențină...

Ca să scape de condamnare, rectorul Mihnea Costoiu și-a schimbat avocatul

Rectorul Universității Politehnica, profesorul Mihnea Costoiu, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, și-a schimbat avocatul. Procesul este acum în faza apelurilor. Mihnea Costoiu...
00:00:51

VIDEO: Vicepreședintele american Harris laudă alianța SUA-Japonia

Vicepreședintele american Kamala Harris a avut luni (26 septembrie) o întâlnire bilaterală cu premierul japonez Fumio Kishida, înaintea funeraliilor fostului prim-ministru Shinzo Abe, marți...
Ultima oră
Pe aceeași temă