6 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăVideoSe caută o maimuță dispărută dintr-un parc scoțian

Se caută o maimuță dispărută dintr-un parc scoțian

Oficialii unui parc din Scoția au folosit o dronă cu imagini termice și un fluier marți (30 ianuarie) în încercarea de a atrage înapoi o maimuță scăpată, potrivit Reuters.

Stuart Owen, un ranger de la Highland Wildlife Park, a spus că speră că maimuța va auzi fluierul și va crede că este timpul de hrănire.

Parcul din Kincraig, Scoția, a postat pe pagina lor de Facebook duminică (28 ianuarie) spunând că un macac japonez a scăpat în acea dimineață și avertizează oamenii să nu se apropie de animal.

Marți, parcul a postat o actualizare în care spunea că a fost văzută o maimuță în acea dimineață.

Citând șeful colecțiilor vii din parc, BBC a raportat că maimuța fugitp ar fi putut scăpa pentru a se feri de luptă în timpul sezonului de reproducere.

Mai mulți tigri și un urs au fost salvați de la o grădina zoologică închisă din Thailanda

Trei tigri și un urs negru asiatic mare au fost ultimele animale care au fost salvate de o organizație caritabilă de la Grădina Zoologică din Phuket, Thailanda, marți (7 iunie).

Unitatea, care a întâmpinat o serie de probleme înainte de pandemia de COVID-19, potrivit presei locale, a fost forțată să-și închidă porțile la sfârșitul anului trecut, prăbușindu-se din cauza presiunilor financiare, conform Reuters.

Fundația Wildlife Friends Thailand (WFFT), care a salvat animalele din grădina zoologică, a declarat că, împreună, 11 tigri și doi urși au fost mutați de acolo de mai multe luni. Animalele sunt duse la un centru de salvare a animalelor sălbatice al WFFT, din centrul provinciei Petchaburi.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

PSD și PNL îi testează pe români! Se creionează o nouă alianță

Social democrații și liberalii par să îi testeze pe români, la alegerile europarlamentare. Politicienii vor să vadă dacă populația dorește ca alianța dintre...

Arhiepiscopul Teodosie a lipsit de la ședința Sinodului Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, pe care o conducea Patriarhul Daniel

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a lipsit de la ședința din 28 februarie 2024 a Sinodului Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, ședință pe pe care o...

Curtea Supremă a SUA se va sesiza în problema imunității penale invocate de Donald Trump

Curtea Supremă a Statelor Unite(SUA) a acceptat miercuri să se sesizeze în problema imunităţii penale invocate de Donald Trump şi să o examineze la...
Ultima oră
Pe aceeași temă