31 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăVideoRusia cere instanței ONU să oprească investigația în cazul de invazie a...

Rusia cere instanței ONU să oprească investigația în cazul de invazie a Ucrainei

Rusia face apel la cea mai înaltă instanță a Națiunilor Unite(ONU) de la Haga să renunțe la ceea ce spune că este un caz „ plin de vicii”, introdus de Kiev, cazul de invazie a Ucrainei, contestând argumentul Moscovei conform căruia războiul este necesar pentru a preveni genocidul, potrivit Reuters.

Rusia face apel la cea mai înaltă instanță a Națiunilor Unite să respingă cazul introdus de Ucraina, care contestă afirmația Moscovei că invazia Ucrainei a fost necesară pentru a opri genocidul etnicilor ruși de acolo.

Se spune că acest videoclip militar ucrainean, lansat în weekend, arată bătălia pentru un sat despre care se spune că a fost reluat.

Luni, echipa juridică a Rusiei de la Haga a declarat că cei de la Kiev abuzează de tratatul de genocid al ONU din 1948.

„Ucraina insistă că nu a avut loc un genocid. Numai asta ar trebui să fie suficient pentru a respinge cazul, deoarece, conform jurisprudenței instanței, dacă nu a existat genocid, nu poate exista o încălcare a Convenției genocidului”.

Audierile de la Curtea Internațională de Justiție, cunoscută și sub numele de Curtea Mondială, sunt programate să se desfășoare până pe 27 septembrie și nu vor aborda fondul cauzei. În schimb, se vor concentra pe argumente juridice despre jurisdicție.

Curtea nu are nicio modalitate de a-și pune în aplicare decizia, iar guvernul Rusiei a ignorat anterior ordinele judecătorești de a opri acțiunile sale militare.

Experții spun că o decizie în favoarea Kievului nu va opri războiul, dar ar putea afecta plățile viitoare de despăgubiri.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă