10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăȘtirile zileiProtestatarii mărșăluiesc de Ziua Independenței din Sri Lanka

Protestatarii mărșăluiesc de Ziua Independenței din Sri Lanka

Protestatarii, respectiv studenții și membrii clerului, au protestat împotriva guvernului sâmbătă (4 februarie), când națiunea marca a 75-a aniversare de Ziua Independenței din Sri Lanka.

Sri Lanka, prinsă în cea mai gravă criză financiară de la independența de Marea Britanie în 1948, declanșată de o lipsă severă de dolari, a cunoscut o inflație abruptă, o scădere a monedei și economia sa a intrat în recesiune, potrivit Reuters.

Wasantha Mudalige, convocatorul Federației Studenților Interuniversitari, a spus că oamenii nu își pot permite trei mese și că țara este în criză.

Dar, în ciuda acestui fapt, a spus el, guvernul organizează o sărbătoare majoră pentru Ziua Independenței.

Protestatarii au ieșit la marș de Ziua independenței în Sri Lanka, dar cele mai puternice astfel d emanifestări au avut loc în vara trecută

Poliția din Sri Lanka a tras cu gaze lacrimogene asupra protestatarilor sâmbătă (9 iulie) în capitala comercială Colombo, pentru a controla miile de oameni adunați pentru unul dintre cele mai mari marșuri antiguvernamentale din acest an în această țară afectată de criză.

Insula cu 22 de milioane de locuitori se luptă cu o lipsă severă de valută străină care a limitat importurile esențiale de combustibil, alimente și medicamente, aruncând-o în cele mai grave tulburări financiare din ultimele șapte decenii.

Mulți dau vina pentru declinul țării pe președintele Gotabaya Rajapaksa. Protestele în mare parte pașnice din martie au cerut demisia acestuia.

Sâmbătă, protestatarii au purtat steaguri negre și naționale și au strigat „Gota go home” (n.r. Gota, du-te acasă!), folosind o versiune prescurtată comună a numelui președintelui.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă