2.1 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeȘtirile zileiProtestatarii împotriva reformei pensiilor blochează terminalul aeroportului din Paris

Protestatarii împotriva reformei pensiilor blochează terminalul aeroportului din Paris

Protestatarii ce se opun reformei pensiilor au blocat terminalul aeroportului din Paris.

Muncitorii francezi supărați de creșterea vârstei de pensionare au blocat accesul la un terminal de pe aeroportul Paris Roissy-Charles De Gaulle joi (23 martie) în cadrul unei zile de proteste la nivel național, forțând unii călători să ajungă acolo pe jos, potrivit Reuters.

Videoclipul postat pe rețelele de socializare a arătat, de asemenea, protestatari, mulți purtând veste roșii și ținând steaguri și bannere, adunați în interiorul terminalului, cu facilitățile de check-in pentru pasageri văzute în fundal.

Protestatarii contra reformei pensiilor au blocat un terminal al aeroportului din Paris, dar și în alte zone sunt mitinguri de protest

Protestul spontan care a început în jurul orei 07:30 GMT nu afectează zborurile, a declarat un purtător de cuvânt al Aeroporturilor din Paris.

Mitinguri de protest au fost programate în toată țara mai târziu în cursul zilei, în timp ce protestele au vizat și depozitele de petrol și au blocat un terminal de GNL din orașul de nord Dunkerque.

Ultimul val de proteste reprezintă cea mai serioasă provocare la adresa autorității președintelui de la revolta „Vestelor Galbene” de acum patru ani. Sondajele arată că o mare majoritate a francezilor s-a opus legislației privind pensiile, precum și decizia guvernului de a trece prin parlament fără vot.

VIDEO: Proteste în Franța din cauza pensiilor

Luni, 20 martie, protestatarii pentru reforma pensiilor din orașul Rennes, din vestul Franței, s-au luptat cu poliția în timp ce ridicau baricade în flăcări pentru a bloca traficul pe o autostradă.

Câteva sute de persoane s-au adunat pentru proteste, care a început în jurul orei 6:30 a.m. și a oprit în jurul orașului.

Poliția a tras cu gaze lacrimogene.

Franța a cunoscut un val de proteste în ultimele săptămâni, deoarece guvernul președintelui francez Emmanuel Macron a ocolit camera inferioară a parlamentului pentru a impune o revizuire profund nepopulară a sistemului de pensii care va crește vârsta de pensionare de la 62 la 64 de ani.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă