9.1 C
București
joi, 23 martie 2023
AcasăȘtirile zileiProtestatarii din Madrid condamnă moartea iranienei Mahsa Amini

Protestatarii din Madrid condamnă moartea iranienei Mahsa Amini

Protestatarii s-au adunat miercuri (28 septembrie) la Madrid în fața Ambasadei Iranului în sprijinul protestelor anti-regim din Iran după moartea tinerei Mahsa Amini.

Protestatarii, majoritatea femei, au scandat „Surori iraniene, suntem cu voi” și au ținut pancarte cu „Iran: femei, viață și libertate”. Trei dintre ei au ars și un steag iranian.

„Le doresc libertate tuturor iranienilor, femeilor, muncitorilor, tuturor iranienilor. Vreau fericire pentru toți iranienii și vreau să ne putem întoarce în Iran”, a spus iranianul Saim, 43 de ani, care lucrează ca manager la o companie din capitala Spaniei.

Protestatarii din Madrid sprijină protestele din Iran după moartea tinerei Mahsa Amini, lăsând și o scrisoare ambasadorului iranian în Spania

După protest, demonstranții au trimis o scrisoare ambasadorului iranian în Spania și au lăsat o copie afară.

Amini a murit la începutul acestei luni după ce a fost arestată la Teheran de către poliția care a impus restricțiile stricte date de Republica Islamică privind îmbrăcămintea femeilor. Moartea ei a declanșat cea mai mare tulburare din Iran din 2019 încoace.

Poliția iraniană a negat că a făcut rău femeii kurde de 22 de ani, spunând că s-a îmbolnăvit în timp ce aștepta cu alte femei reținute.

Luni (26 septembrie), Ministerul de Externe al Iranului a acuzat Statele Unite că folosesc protestele pentru a destabiliza Republica Islamică.

Protestatari iranieni se adună la Istanbul pentru a manifesta după moartea conaționalei Mahsa Amini

Un grup de protestatari iranieni s-a adunat la Istanbul marți (20 septembrie) pentru moartea unei tinere femei aflate în custodia poliției din Iran.

Protestatarii au scandat sloganuri și au mărșăluit până când poliția a blocat strada și i-a dispersat.

Mehsa Amini, o tânără de 22 de ani din provincia Kurdistan a Iranului, a intrat în comă după ce a fost arestată de poliția morală a Iranului, potrivit Reuters.

Mai mulți protestatari iranieni s-au strâns la Istanbul pentru a-și exprima furia față de moartea conaționalei lor Mahsa Amini, proteste fiind și în Iran

Moartea ei a stârnit furie la nivel național și proteste în mai multe orașe din Iran, inclusiv în capitala Teheran.

Mai multe femei din Berlin protestează împotriva morții unei iraniene întemnițate

Protestatarii, mai multe femei, și-au tuns părul în timpul unui miting la Berlin luni (19 septembrie) pentru a demonstra împotriva morții unei femei iraniene aflate în custodia poliției din această țară.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Gabi Bădălău, plasat sub control judiciar de DNA

Gabriel Bădălău, fiul fostului baron PSD de Giurgiu Niculae Bădălău, a fost plasat sub control judiciar de DNA. La doar câteva săptămâni după ce politicianul...

Calitatea construcției, structura de rezistență și poziționarea- cele mai importante criterii pentru români atunci când achiziționează o casă

În luna martie 2023, Ingineri Asociați Construct, companie specializată în proiectarea structurilor de rezistență, a demarat un sondaj online* prin care să evidențieze care...

Kelemen Hunor afirmă că rotația guvernamentală se poate face în patru – cinci zile

Vicepremierul Kelemen Hunor, lider al UDMR afirmă că, dacă se respectă Protocolul PSD-PNL, rotația guvernamentală se poate face în patru cinci zile, iar documentul...
Ultima oră
Pe aceeași temă