31.9 C
Bucharest
Saturday, 23 September 2023
HomeVideoPrințul Harry părăsește Înalta Curte de la Londra după ce a depus...

Prințul Harry părăsește Înalta Curte de la Londra după ce a depus mărturie

Prințul Harry a părăsit rapid Înalta Curte de la Londra, marți (6 iunie), după ce a depus mărturie în procesul său împotriva editorului tabloidului britanic Daily Mirror, pe care îl acuză de „hacking” de telefon și alte acte ilegale, potrivit Reuters.


Harry a lansat marți un atac aprig asupra presei „vile”, dând vina pe tabloide pentru că i-au distrus adolescența și relațiile ulterioare, în timp ce a depus mărturie împotriva unui editor de tabloide ale cărui titluri ar fi pline de activități ilegale.


Întrucât a devenit primul regal senior britanic care a apărut într-o audiere de martori, în mai bine de un secol, Harry a mai spus că gândul unor persoane care se amestecă ilegal în viața regretatei sale mame, Prințesa Diana, l-a făcut „să se simtă rău fizic”.

Prințul Harry a părăsit Înalta Curte de la Londra după ce a acționat în instanță editorul Mirror Group Newspapers


Prințul, al cincilea în linia de succesiune la tron, și alte 100 de persoane au dat în judecată Mirror Group Newspapers (MGN), editorul Daily Mirror, Sunday Mirror și Sunday People, la Înalta Curte din Londra pentru acuzații de răspândire de informații ilegale pe scară largă, fapte petrecute între 1991 și 2011.


În declarația scrisă a martorului, de 50 de pagini, și în timpul orelor de interogatoriu din partea avocatului MGN, Andrew Green, fiul mai mic al Regelui Charles a spus că a fost vizat de acest tip de presă din 1996, pe când era școlar.


Harry a spus că presa a încercat să-i distrugă relațiile cu prietenele, fâcând acuzații legate de despărțirea lui de Chelsy Davy și pentru că i-a făcut să-și micșoreze cercul de prieteni, dar și pentru crize de depresie și paranoia.

Presa britanică relatează despre vizita de 5 zile în România a regelui Charles

Regele Charles va rata vizita prințului Harry la Londra săptămâna viitoare, deoarece pleacă într-o excursie de cinci zile în Transilvania, notează Dailymail.

Prințul Harry se va întoarce la Înalta Curte la începutul lunii viitoare, după ce a dat în judecată Mirror Group Newspapers (MGN) pentru acuzații de piraterie telefonică.

Monarhul deține cel puțin 10 proprietăți în România și a devenit o tradiție anuală ca Charles să-și petreacă vacanțele în România.

În trecut, Charles a vorbit cu drag despre România și despre timpul petrecut în Munții Carpați, spunând că pământul este „în sângele lui”.

Charles are legături familiale cu Transilvania, despre care se crede că este un descendent al lui Vlad Țepeș – cunoscut și sub numele de Vlad Dracula – care susținea că a ucis 23.000 de oameni în timpul luptelor împotriva Imperiului Otoman.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Președintele CJ Vaslui, pus sub acuzare pentru luare de mită

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Iaşi au informat că s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23...

Ți-e rușine să te descalți când te duci în vizită? Cum scapi de mirosul neplăcut al încălțărilor

Transpiratia, principala cauza a mirosului neplacut din pantofi Cea mai mare cauza a mirosurilor neplacute din incaltaminte este reprezentata de bacteriile care apar...

Un bărbat care a pipăit o adolescentă în zonele intime și a lovit-o pe alta, cercetat sub control judiciar

Cele 2 adolescente, ambele cu vârsta de 16 ani, domiciliate în municipiul Galați, au reclamat că, în timp ce se aflau într-un mijloc...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies