1.3 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeInternaționalPresa britanică relatează despre vizita de 5 zile în România a regelui...

Presa britanică relatează despre vizita de 5 zile în România a regelui Charles

Regele Charles va rata vizita prințului Harry la Londra săptămâna viitoare, deoarece pleacă într-o excursie de cinci zile în Transilvania, notează Dailymail.

Prințul Harry se va întoarce la Înalta Curte la începutul lunii viitoare, după ce a dat în judecată Mirror Group Newspapers (MGN) pentru acuzații de piraterie telefonică.

Monarhul deține cel puțin 10 proprietăți în România și a devenit o tradiție anuală ca Charles să-și petreacă vacanțele în România.

În trecut, Charles a vorbit cu drag despre România și despre timpul petrecut în Munții Carpați, spunând că pământul este „în sângele lui”.

Charles are legături familiale cu Transilvania, despre care se crede că este un descendent al lui Vlad Țepeș – cunoscut și sub numele de Vlad Dracula – care susținea că a ucis 23.000 de oameni în timpul luptelor împotriva Imperiului Otoman.

În regiune s-a născut și a crescut și stră-stră-străbunica maternă a monarhului, Klaudia Rhedey.

Klaudia, vorbitoare de limba maghiară, s-a căsătorit apoi cu regalitatea germană și era cunoscută drept Prințesa de Teck. Nepoata ei, regina Maria din Teck, a fost soția lui George al V-lea și străbunica lui Carol.

Regele Charles este așteptat vineri, 2 iunie, la palatul Cotroceni, unde va avea o întrevedere cu președintele Klaus Iohannis.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Doar un alt ministru slugarnic mafiei

Încă de când se coceau legile “României Educate”, menite să dea lovitura fatală școlii românești, am argumentat de ce noua legislație din sistemul de...

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, la DNA: Nicio decizie importantă nu era luată de domnul Cîţu fără domnul preşedinte

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a sosit vineri la DNA, în contextul anchetei privind achiziţiile de vaccinuri anti-COVID din pandemie, în care mai...

Ce-i de făcut  azi în România?

Schimbările democratice consacrate de Constituție (1992) au dus și în România la libertăți și drepturi fundamentale de care să se poată bucura fiecare cetățean....
Ultima oră
Pe aceeași temă