17.1 C
București
duminică, 4 iunie 2023
AcasăȘtirile zileiPreședintele german Frank-Walter Steinmeier l-a primit pe Regele Charles al III-lea al...

Președintele german Frank-Walter Steinmeier l-a primit pe Regele Charles al III-lea al Marii Britanii la Berlin

Președintele german Frank-Walter Steinmeier i-a salutat miercuri (29 martie) pe Regele Charles al III-lea și pe soția sa, Regina Consoartă Camilla, cu onoruri militare la punctul de referință din Berlin, Poarta Brandenburg, în prima vizită de stat a Regelui în străinătate de când a devenit monarh britanic, potrivit Reuters.

Charles, care i-a succedat mamei sale, Regina Elisabeta, ca monarh britanic în septembrie, trebuia să călătorească mai întâi în Franța, dar a anulat acea parte a turneului din cauza tulburărilor sociale violente provocate de noua lege a pensiilor a președintelui Emmanuel Macron.

În timpul vizitei sale de trei zile în capitala Germaniei, Berlin, în statul din estul țării Brandenburg și în orașul-port din nordul țării Hamburg, Charles va aborda probleme cu care se confruntă ambele țări, cum ar fi sustenabilitatea și criza din Ucraina, dar și va comemora trecutul, potrivit Palatului Buckingham.

Steinmeier este programat să organizeze un banchet de stat joi la palatul prezidențial Schloss Bellevue pentru cuplul regal.

 Regele Charles al III-lea, prima sa vizită în parlament în calitate de monarh

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a sosit luni (12 septembrie) la Palatul Westminster pentru prima sa vizită în parlament în calitate de monarh.

Regele Charles a declarat în fața parlamentului că este „hotărât să urmeze cu fidelitate” exemplul dat de mama sa, Regina Elisabeta, adresându-se legislatorilor și colegilor.

În cadrul unei ceremonii desfășurate în Westminster Hall, cea mai veche clădire de pe domeniul parlamentar, Charles a ținut discursul său în fața camerelor superioare și inferioare ale parlamentului pentru a aduce un omagiu mamei sale și pentru a promite să susțină principiul guvernării constituționale.

În cadrul ceremoniei de la Westminster Hall, când președinții Camerei Lorzilor și ai Camerei Comunelor și-au prezentat condoleanțele noului rege, Charles a adus, de asemenea, un omagiu parlamentului ca fiind „instrumentul viu și respirabil al democrației noastre”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Președintele Erdogan și-a numit noul guvern. Șeful spionajului a devenit ministru de Externe

În noul guvern al Turciei, stabilit de președintele Erdogan, cea mai interesantă schimbare se referă la șeful spionajului, Hakan Fidan. Fidan va fi, de acum...

Ministrul Aurescu a reprezentat România în Turcia la ceremonia de reconfirmare a lui Erdogan

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a reprezentat România în Turcia, la ceremonia de reconfirmare a lui Erdogan ca președinte al Turciei. "Participarea ministrului român al...

Președintele Erdogan și-a numit noul guvern. Șeful spionajului a devenit ministru de Externe

În noul guvern al Turciei, stabilit de președintele Erdogan, cea mai interesantă schimbare se referă la șeful spionajului, Hakan Fidan. Fidan va fi, de acum...
Ultima oră
Pe aceeași temă