2.1 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaPremierul Ucrainei: „Centrala nucleară de la Cernobîl, ocupată de ruși”

Premierul Ucrainei: „Centrala nucleară de la Cernobîl, ocupată de ruși”

Premierul ucrainean Denys Shmyhal a declarat joi (24 februarie) că centrala nucleară de la Cernobîl a fost capturată de forțele ruse.

Așa-numita zonă de excludere a Cernobîlului și toate structurile centralei nucleare se află sub controlul grupărilor armate ruse. Potrivit conducerii zonei de excludere a Cernobîlului și a centralei nucleare nu au fost victime”, a spus Szmyhal.

Rușii au ocupat centrala nucleară

Pemierul ucrainean, despre Cernobîl: „Nu au fost victime”

„Din nefericire, trebuie să vă informez că acum zona Cernobîlului, așa-numita zonă de excludere a Cernobîlului și toate structurile centralei nucleare de la Cernobîl se află sub controlul grupărilor armate ruse. Potrivit conducerii zonei de excludere a Cernobîlului și a centralei nucleare de la Cernobîl, nu au fost victime”, a spus Szmyhal.

Nivel crescut de radiații la Cernobîl

Autoritatea pentru reglementare a energiei nucleare din Ucraina a transmis vineri, 25 februarie, că există un nivel ridicat de radiații în zona centralei nucleare de la Cernobîl, după ce militarii ruși au preluat controlul asupra centralei. 

Anunțul a fost făcut pe pagina oficială a Inspectoratului de stat pentru reglementare nucleară din craina. Autoritățile precizează că datele sistemului automat de monitorizare a radiațiilor din zona de excludere indică faptul că nivelurile de control ale radiațiilor gama au fost depășite semnificativ. Anunțul vine de la agenția nucleară ucraineană.

Informațiile vor fi actualizate.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Păcatele lui Kissinger

„Despre morți numai de bine” – ne îndeamnă un vechi obicei creștin. Ca unii care i-am lăudat lui Henry Kissinger abilitățile diplomatice, în strategia...
Ultima oră
Pe aceeași temă