8.9 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăVideoPremierul rus: Revolta s-a petrecut pentru a destabiliza Rusia

Premierul rus: Revolta s-a petrecut pentru a destabiliza Rusia

Premierul rus Mihail Mishustin a declarat luni (26 iunie) că țara s-a confruntat cu „o provocare la adresa stabilității sale” și trebuie să rămână unită în spatele președintelui Vladimir Putin, după revolta eșuată de sâmbătă a luptătorilor mercenari Wagner, puternic înarmați, ce au pornit într-un marș militar prin Rusia, potrivit Reuters.

În baza unui acord de sâmbătă târziu (24 iunie), care a dezamorsat criza și a prevenit o posibilă vărsare de sânge, Kremlinul a spus că mercenarii Grupului Wagner se vor întoarce la bază, în timp ce liderul lor Evgheni Prigojin se va muta în Belarus. Totodată, se va renunța la toate acuzațiile penale împotriva lui și a luptătorilor săi, a spus Kremlinul.

Premierul rus spune că revolta recentă a avut ca scop să submineze Rusia, pusă la cale de Occident, pentru a ajuta Ucraina

În ceea ce păreau a fi primele comentarii publice ale unui înalt oficial rus de atunci, Mișhustin a făcut apel, de la o reuniune televizată a guvernului, pentru unitate națională în fața a ceea ce el a spus că sunt eforturile Occidentului de a submina Rusia.

Lovitură de stat în Rusia: Prigojin a ordonat trupelor sale să se retragă pentru a evita vărsarea de sânge rus

Evgheni Prigojin le-a ordonat luptătorilor săi să se întoarcă la bazele lor într-o răzgândire surprinzătoare de la lansarea unei revolte armate împotriva liderilor militari ai Rusiei.

Prigojin se afla în mijlocul unui avans către Moscova și se afla la mai puțin de 200 de km de capitală când a anunțat că și-a oprit trupele.

„Ne întoarcem coloanele și ne întoarcem în taberele de câmp”, a spus Prigojin. El a spus că a înțeles importanța momentului și nu a vrut să „verse sânge rusesc”.

Civilii din Rostov stau la rând să facă poze cu un tanc Wagner:

Alexander Lukașenko, liderul Belarusului, a părut să revendice decizia, spunând că anunțul lui Prigojin a urmat negocierilor dintre cei doi.

Provincia de Sud a Rusiei atenuează restricțiile după oprirea marșului lui Wagner
Autoritățile din regiunea Lipetsk, din sudul Rusiei, au început să ridice restricțiile după ce grupul Wagner, care a intrat mai devreme în provincie, a anunțat că se va retrage.

„Începem să ridicăm restricțiile introduse astăzi”, a declarat guvernatorul Igor Artamonov pe Telegram.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Jumătate dintre mamela sub 14 ani dib UE se află în România

În România, în 2022, erau înregistrate peste 7.000 de mame minore, relevă documente al Ministerului Familiei, potrivit cărora numărul acestora a fost cu...

Peste 13.500 de bugetari angajați în numai un an

În luna decembrie a anului trecut, numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era de 1.292.559. Făcând o scurtă analiză,...

Nae Caranfil, regizorul:”Nici la Hollywood nu prea mai sunt bani”

La Dialogurile Puterii, un invitat special, regizorul Nae Caranfil, cu modestia creatorului, vorbește despre filme, despre trecutul și viitorul cinematografiei, dar și despre...
Ultima oră
Pe aceeași temă