Pompierii au lucrat pentru a stabiliza focul și un incendiu imens la primele ore ale dimineții de luni (21 august), deoarece incendiul a devastat pădurile de pe insula spaniolă Tenerife, potrivit Reuters.
Prim-ministrul interimar al Spaniei, Pedro Sanchez, a vizitat zone din Tenerife care au fost afectate de incendii și a spus că speră că situația se va stabiliza în câteva ore, dacă vremea o permite.
Incendiul care a început marțea trecută, noaptea, a devastat până acum aproximativ 12.800 de hectare de pădure din parcul național din jurul vulcanului Teide, cel mai înalt vârf din Spania, forțând mii de oameni să-și evacueze casele.
Eforturile de a-l stinge au fost îngreunate de terenul dificil – alcătuit din râpe abrupte și stânci – și un val de căldură recent care a lăsat pădurea de pini uscată.
Serviciile de urgență au recomandat locuitorilor din zona din jurul incendiului care include capitala Santa Cruz de Tenerife, să închidă ferestrele și să rămână în casă. Ei au recomandat purtarea măștilor de față dacă trebuie să iasă afară, deoarece calitatea aerului era „foarte proastă” din cauza fumului.
Incendiile de pădure continuă să facă ravagii în insulele Tenerife din Spania
Incendiile de pădure continuă să facă ravagii și să afecteze insulele Tenerife din Spania, deși eforturi imense de a le opri au fost depuse de autorități, potrivit Reuters.
Eforturile pompierilor de a opri incendiul au fost afectate de condițiile dificile ale terenului miercuri (16 august).
Incendiile, care au izbucnit într-un parc național montan de pe insulă, s-au extins pe 1.800 de hectare (4.450 de acri) în 24 de ore.
Perimetrul incendiului s-a extins la 22 km (14 mile) de-a lungul pădurii uscate care acoperă ambele flancuri ale râpelor abrupte din apropierea vulcanului Teide – cel mai înalt vârf din Spania – împiedicând accesul în zonă.
Săptămâna trecută, un val de căldură din Insulele Canare a lăsat multe zone uscate, sporind riscul de incendii de vegetație în timp ce restul Europei se luptă și cu efectele temperaturilor arzătoare agravate de schimbările climatice.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!