32.1 C
București
marți, 11 iunie 2024
AcasăȘtirile zileiIncendiile de pădure continuă să facă ravagii în insulele Tenerife din Spania

Incendiile de pădure continuă să facă ravagii în insulele Tenerife din Spania

Incendiile de pădure continuă să facă ravagii și să afecteze insulele Tenerife din Spania, deși eforturi imense de a le opri au fost depuse de autorități, potrivit Reuters.

Eforturile pompierilor de a opri incendiul au fost afectate de condițiile dificile ale terenului miercuri (16 august).

Incendiile, care au izbucnit într-un parc național montan de pe insulă, s-au extins pe 1.800 de hectare (4.450 de acri) în 24 de ore.

Perimetrul incendiului s-a extins la 22 km (14 mile) de-a lungul pădurii uscate care acoperă ambele flancuri ale râpelor abrupte din apropierea vulcanului Teide – cel mai înalt vârf din Spania – împiedicând accesul în zonă.

Săptămâna trecută, un val de căldură din Insulele Canare a lăsat multe zone uscate, sporind riscul de incendii de vegetație în timp ce restul Europei se luptă și cu efectele temperaturilor arzătoare agravate de schimbările climatice.

VIDEO: Un incendiu face ravagii în Tenerife, în Spania, unele sate au fost evacuate

Autoritățile spaniole au ordonat miercuri, 16 august, evacuarea a patru sate de pe insula Tenerife din Insulele Canare, după ce un incendiu a izbucnit în parcul natural din jurul vulcanului Teide.

Incendiul, care a izbucnit în noaptea de marți spre miercuri, a făcut ravagii într-o zonă împădurită din partea de nord-est a insulei Tenerife, îngreunând sarcina pompierilor.

Elicoptere care pulverizau apă survolau zona, a relatat Radio Canarias. Satele Arrate, Chivisaya, Media Montaña și Ajafona au fost evacuate.

Miercuri, incendiul devastase deja aproximativ 130 de hectare în apropierea vulcanului Teide, cel mai înalt vârf din Spania.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Promisiunile făcute de Xi Jinping în ceea ce privește inovațiile științifice și tehnologice

Președintele Chinei, Xi Jinping, a promis să promoveze un mediu deschis și competitiv la nivel mondial pentru inovațiile științifice și tehnologice și să extindă...

Suveraniștii aduc neomarxiștii la putere în Europa

Alegerile din Duminica vindecării orbului din naștere, organizate în România, au reconfirmat supremația PSD-PNL și la locale și la europarlamentare. Sperietoarea ascensiunii extremismului în...

FOTO. Cum s-a văzut furtuna care a lovit Bucureștiul, de la 7.000 metri înălțime

Noaptea trecută, Capitala a fost din nou lovită de furtunilee de vară. În plus, meteorologii spun că încă nu s-a terminat cu furtunile, astfel de...
Ultima oră
Pe aceeași temă